İki hafta önce sosyal medyada hepimiz gözlerimiz dolarak, İçimiz burkularak, alkışlayarak Şanlıurfa’da yaşayan hentbola gönül vermiş 13 yaşındaki Merve Akpınar’ın azmi ve başarısını konuşuyorduk. 13 yaşındaki bir kız çocuğu ‘Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim’ derken kalpler, emojiler, alkışlar havada uçuşuyordu.
Bugün ise ne Merve’yi ne de arkadaşlarını anar olduk. İnsan içinden hani verilen sözler, atılan tweet’ler demeden edemiyor. İşte hepimiz için fırsat. Anadolu’da sizin de bir kızınız olsun. Kalp ve alkış emojisi atarak değil EGİTİM yazıp 4622’ye mesaj atarak 10 TL bağış yapabiliyorsunuz.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin başlattığı ‘Anadolu’da bir kızın olsun’ kampanyasına atacağımız her mesaj Merve ve arkadaşları gibi destek bekleyen birçok kız çocuğuna ulaşacak. Hadi parmakları çalıştıralım. Bu 10 TL’ler çoğalarak artsın, yeni Merve’lerin ve arkadaşlarının yolunu aydınlatsın.
ZAMANSIZ ESPİRİLER…
Pandemiden sonra nihayet konser sezonunu açtım. Önceki akşam Harbiye’de düzenlenen Koray Avcı konserine gittim. Sokak şarkıcılığından Harbiye’ye uzanan, müthiş bir başarı öyküsü onunkisi. Yapımcısı Ahmet Çelenk’in Koray Avcı için verdiği emeği de göz ardı etmemek lazım. Neşesi, enerjisiyle bir dakika yerinde durmayan Avcı, sahnede muhteşemdi.
Fakat şarkının en güzel, en damar yerinde sürekli konuşması, espri yapması eminim benim gibi birçok kişiyi de sinir etti. Tam şarkıyla kendinizden geçerken öyle bir yerde ve zamansız şarkıyı kesip espri yapıyor ki ‘eee hadi şarkıya dön’ diyorsun içinden.
Halkla bütünleştikleri, birlikte şarkı söyleyebildikleri konser sayısı hele şu pandemide bu kadar az ve saat kısıtlaması varken sürekli konuşması oldukça gereksizdi. Hatta bir ara bu durum konser organizatörü Uğur Bayhan’ı da rahatsız etti. ve saati göstererek zamanın azaldığını söyledi. Yine kendi bilir tabi. Bu tamamen naçizane dostane bir tavsiye.
TATİL ALTERNATİFLERİ
İstanbul bayram dolayısıyla boşaldı. Biz kalanlar şimdiden bayram planları yapmaya başladık. Bodrum’a, Çeşme’ye, Antalya’ya gidemeyenler sakın üzülmesin. Kilyos ve Gümüşdere’deki plajlar Bodrum ve Çeşme plajlarını aratmaz oldu. İstanbul’da kendini Bodrum ve Çeşme’de hissetmek isteyenler için alternatif bir plaj rehberi hazırladım. Hepsinin ortak giriş ücreti, otoparkşezlong ve şemsiye de dahil olmak üzere 70 ila 100 TL arası. İçerde yemek yerseniz en fazla ödeyeceğiniz 150-200 TL gibi bir rakam. İşte plaj alternatiflerinden bazıları....
MİLYON BEACH
Geniş çim alanı, rengarenk minderleri, müzik seçimi ile dikkat çekiyor. Mekanda sabahları kahvaltı servisi var. Öğle ve akşam da balık restoranı olarak hizmet veriyor. Giriş ücreti dediğim gibi 70-100 TL arası.
TIRMATA BEACH
Karadeniz ’in eşsiz manzarası, 400Kişilik restoranı, kafesi ile Kilyos’un sevilen beach’leri arasında. Damsız girişin olmadığı bu beach ailelerin uğrak yerleri arasında. Hafta içi kişi başı 70 TL, hafta sonu 95 TL. 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz. 7-12 yaş arası kişi başı 40 TL.
UZUNYA BEACH
Yaz kış açık restoranıyla Demirciköy’ün vazgeçilmezleri arasında. Köy kahvaltısıyla başlayan gün, akşama doğru yerini balık menüsüne bırakıyor. Plaja giriş kişi başı 100 TL.
SOLAR BEACH
Aracı olmayanlar için hafta içi ve hafta sonu Hacıosman metro durağından kalkan servisler sayesinde plaja rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Eylül sonuna kadar hafta içi sabah saat 08:30 tatil günleri 08:00 itibariyle açık. Bodrum plajlarını aratmayan bu beach’e giriş 60-120 TL arasında. İnternet sayfasından da servis saatlerini öğrenebilirsiniz.
BURC BEACH
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından 2001’de Kilyos’ta kurulan Burc Beach sahilin doğal yapısı bozulmadan hayata geçirilmiş plajlar arasında. Evcil hayvanları olanlar için de ayrıca bölümleri var. Plaj girişi: 120 TL