Tamer HeperAtatürk’ümüzü anıyoruz

HABERİ PAYLAŞ

Atatürk’ümüzü anıyoruz

Dünyanın değeri Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kaybını yaşadığımız bugün onu fikir ve devrimleri ile yaşatmaya devam edeceğimiz, sözlerinin ve yaşantısının her satırını örnek alacağımız büyük önderimizi hasretle anıyoruz.

* * * * *

KİRACININ ÖLÜMÜ İLE SÖZLEŞME BİTER Mİ?

Geçen günlerde bir yazınızda ev sahibinin vefatı durumunda, kira sözleşmesinin fesholmayacağını, mirasçıların kiralayan sıfatı ile devam edeceğini yazmıştınız. Peki kiracı öldüğünde durum nedir? D.S.

* * * * *

Doğrusu o günkü yazımı okuyanlar için, okuyucumun bu soruyu sormakta çok haklı olduğunu söylemeliyim. Elbette, bir gün kiraya verenin vefatı kadar kiracının da vefatı düşünülebilecek bir husustur, ancak kiracının vefatı durumunda da kira sözleşmesi kendiliğinden son bulmaz. Bu durumda bakılacak husus vefat eden kiracı ile birlikte yaşayan kimselerin durumudur. Bizde bu husus yasal olarak şöyle düzenlenmiştir: “Ölen kiracının ortakları veya bu ortakların aynı meslek ve sanatı yürüten mirasçıları ve ölen kiracı ile birlikte aynı konutta oturanlar, sözleşmeye ve kanun hükümlerine uydukları sürece taraf olarak kira sözleşmesini sürdürebilirler. “

Haberin Devamı

* * * * *

Yani meskenlerde, vefat eden kişi ile birlikte oturanlar için kira sözleşmesi devam etmektedirler. Bu kimseler sözleşmeyi feshetme imkanına da sahiptirler. Bu konudaki hüküm şöyle: “Kiracının ölmesi durumunda mirasçıları, yasal fesih bildirim süresine uyarak en yakın fesih dönemi sonu için sözleşmeyi feshedebilirler.” Kiracının vefatında, kira ilişkisi bu şekilde devam eder ve açıkladığım şekilde son bulabilir, yoksa kiracı öldüğü an sözleşme de son buldu denilmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder