Tamer HeperBu ötenazi değil cinayettir

HABERİ PAYLAŞ

Bu ötenazi değil cinayettir

Asla kabul edilemez bir olay hepimizi çok derinden sarstı. Canlılara sağlıklı yaşam vadeden bir meslek gurubu olan doktorluk, birkaç hastanede can alma mesleği gibi icra edilip küçük bebekleri öldürdü. Bu kabul edilebilir bir şey değildir ve korkunç bir olay olarak tarihimize geçmiştir. Bu konudan söz ederken yine bazı bilgilendirme programlarında küçük bebeklerin öldürülmesinden ötenazi olarak söz edildi.

Daha önce de konu bir başka nedenle gündeme geldiğinde bu gibi hususların ötenazi olarak değerlendirilemeyeceğini yazmıştım. Bu defa yineleme ihtiyacı duydum. Ötenazi bir canlının kendi iradesi ile öldürülmesini talep olarak özetlenebilir. Yani bir kişi çok ağır hastadır, çok acı çekiyordur, bunu tıp önleyememektedir, bu halde kişi öldürülmesine rıza gösterir, bir kimse de öldürülmesine yardımcı olur. Ötenazi bunun adıdır. Çocukların öldürülmesinde, çocukların böyle bir talebi olamayacağına göre bunun adı net olarak cinayettir.

Haberin Devamı

Her bir çocuk için ayrı ayrı kasten hatta tasarlayarak öldürmeden ceza tayini gerekir. Bu gibi korkunç bir olay için ötenazi tabirini kullanmak yanlıştır, olayı daha hafife alma daha basit göstermek gibi bir algı yaratır. Oysa olay gerçekten kabul edilebilir bir olay değildir ve akıllara şu hususu da getirir: “Acaba daha başka kimlere bu uygulama yapıldı, daha kaç kişi katledildi?” Bizim hukuk sistemimizde ötenazi yasaktır, cinayet olarak değerlendirilir ve cezalandırılır. Bu nedenle toplu bir katliamı yaşadığımızı unutmadan, unutturmadan, gerekiyor ise daha geniş kapsamlı araştırma yaparak başka olaylar da tespit edilir ise gereken cezaların tayini için derhal hukuki ve cezai işlem başlatılmalı. Kısa zamanda tüm deliller toplanarak cezalar uygulanmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder