Tamer HeperFarklı bir işlem yapmayacaksınız

HABERİ PAYLAŞ

Farklı bir işlem yapmayacaksınız

Kentsel dönüşüm nedeni ile yenilenen evimizi satışa çıkarmayı düşünüyoruz. Annemiz dahil dört malikiz. Satış konusunda mutabıkız. Bu durumda satışı nasıl yaparız, herkes hissesini ayrı ayrı mı satacak, yoksa farklı bir işlem türü mü var? T.İ.

* * * * *

Okuyucumun durumu problem yaratacak gibi değil, zira problem ortakların satış konusunda anlaşamaması halindedir. Ortakların anlaşmaları durumunda bir alıcı bulunduğunda, ortaklar tapu dairesine birlikte başvurur, alıcı da tapu dairesinde hazır olur ve satış işlemi tamamlanır. Hisselerin devri, kayden ne şekilde yapılacağı tapu müdürlüğünün yapacağı işleme bağlıdır, yani okuyucum durumunda olanlar sadece kimliklerini ibraz ile taleplerini belirtirler. Bunun dışında satıcı konumunda olanların alım-satım işlemi olarak farklı bir şey yapması gerekmez.

Haberin Devamı

* * * * *

İhtimale göre bir hususu açıklamam gerekebilir. Satıcılar arasında bir kişinin akıl sağlığının yerinde olmadığı endişesi var ise bunun için doktor raporu istenilebilir. Bazı yerlerde belli yaşın üzerinde olanlardan her durumda rapor talep edilir ki bu yanlıştır. Belli yaşı geçmiş kimseler akıl hastası kabul edilmez, bu zihniyet de kabul edilmez bir zihniyettir. 18 yaşından küçükler için ayrı olmak kaydı ile günlük yaşantısı içinde herkes yaşına bakılmaksızın işlem yapmaya ehil kabul edilir. Sadece işlem yapacak kişinin yaptığı işlemin ne olduğunun farkına varmadığı, günü, saati, bulunduğu yeri fark edemeyecek durumda olduğu görülür ise bu halde de yaşına bakılmaksızın doktor raporu istenilmesi tabiidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder