Tamer Heperİnanılmaz bir durum

HABERİ PAYLAŞ

İnanılmaz bir durum

Endişe içindeyim, kabullenemiyorum. İstanbul gibi bir şehirde 21. yüzyılda bir genç kadınımız Beyoğlu gibi her dakika insan kaynayan bir mahalde, sokakta yere yatırılıp cinsel tacize uğrayabiliyor. Gözlerimle görmesen inanmam. Kadın çığlık çığlığa... Neyse ki geçenler riski kabul edip müdahale ediyorlar. Ya müdahale edecek kimse olmasa sonuç ne olacaktı?

Bu kabullenemediğim birinci husus. Ya ikincisi? Bu iki kişi yakalanıyor ve serbest kalıyor, inanılır gibi mi? Sokakta kendi halinde yürüyen birine, cinsel saldırıda bulunan birini sokağa salıp da bu kişiler için, “hadi evladım şimdi de başkalarını kolla bakalım” demek gibi algılanacak bir tutum değil midir? Yani bu gibi bir suçu işlemiş birileri tutuklanmayacak da çoluk çocuğun içine mi salınacak. Üstelik bu hususta yasa diyor ki:

Haberin Devamı

Tutuklama nedenleri: Aşağıdaki suçların işlendiği hususlarda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı halinde , tutuklama nedeni var sayılabilir. 

Cinsel saldırı Çocukların cinsel istismarı. Saldırıyı bizler bile gördük yani artık kuvvetli şüpheye bile yer yokken bu gibi insanlar nasıl tutuklanmaz? Üstelik bu gibi suçları işleyen kimseyi yakaladıktan sonra yine sokağa salarsanız, o kimse sırtının okşandığını zannedip aynı suçu işlemeye devam eder, ruh halleri budur. Bu kabul edilebilir mi? Neyse ki sonrasında itiraz üzerine tutuklanmışlardır ve yasa hükmü uygulanmıştır. Ancak suçun işleniş şekli dudak uçuklatacak bir cesaret olup bu suça karşı yasal ilk tutum da bir o kadar inanılmazdır. Lütfen şimdi bir de bu suçun mağdurunun psikolojik durumunu düşünelim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder