Tamer HeperKira düşük kalmış
HABERİ PAYLAŞ

Kira düşük kalmış

TOKİ’den vekaletname ile bir daire almış ve iki sene önce kiraya vermiştim. Ben de bir başka dairede kirada oturuyorum. Kiracım bu yıl 1.000 TL ödüyor, benim kiram ise 3.000 TL. Yani benim kiracıda olan dairemin aidatı bile aylık 1.000 TL’nin üzerinde. İyi ama ben kiramı bu rakamların üzerine arttırmalıyım ki en azından aidatı karşılamalıyım. Bunu nasıl sağlarım? P.N.

Okuyucumun anlattığı olay bir tek kendi başına gelen bir olay değil. Zira bina bakımı için gereken bedeller arttı. Çünkü temizlik malzemesi dahil her şeye zam geldi ama bu arada okuyucumun dairesinin kirasına yüzde 25 zam geldi. Çünkü kendisi iki sene önce kiraya vermiş. Bu durumda 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 zam alacak. Bu halde de kirası 1.250 TL olacak. Anlattığı kadarı ile yine aidatı karşılayamayacak. Yani ben aidatını karşılayacak bir çözüm öneremiyorum. Belki kira sözleşmesinde birtakım aidat giderlerinin kiracı tarafından ödeneceğine dair hüküm vardır da bundan istifade eder. Kira sözleşmesinin ‘Hususi şartlar’ bölümüne o gözle bir baksın.

Haberin Devamı

Şayet kiracının tahliyesini düşünürse, kendisinin de kirada oturuyor olması, ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açması için bir neden olabilir. Okuyucum mecburen bu hususu da düşünecek. Zira ortama bakıldığında tahliye talepli davaların neden arttığı anlaşılıyor. Yani kira bedellerine yüzde 25 zam şartı bir çözüm getirmedi ihtilafları çoğalttı. Biz ihtilafların mahkemeye yansımasına karşı değiliz, ancak hadise mahkemeler dışında suç işleme raddesine geldi. İşte endişe verici durum bu. Elbette okuyucuma tavsiyem hukuk dışı bir olaya meydan vermeden problemini yasalar çerçevesinde halletmesidir. Acaba kira bedelini uzlaşarak makul hale getirebilirler mi? Dairenin vekaleten alınmasının olaya bir etkisi yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder