Tamer HeperYine devremülk mağduriyeti

HABERİ PAYLAŞ

Yine devremülk mağduriyeti

2015’te 5’inci ayda bir devremülk aldım ama verilen vaatle gerçek çok başka. Aralık 2015’te mahkemeye verdim. Davayı kazandım. Daha sonra paramın iadesi için icraya verdim. 2017’den bu yana hâlâ paramı alamadım. Dosyayı yeniledim ama dolandırıcı olduğu için parayı alamıyorum. Ne yapman gerekir? B.Ç.

Son günlerde devremülklerle ilgili sorular görüldüğü gibi arttı. Bu artış devremülk sisteminin hatalı olmasından kaynaklanmıyor. Soruların artmasının iki nedeni var. Birincisi devremülk kullanımı yaz aylarında artar. Şimdi de yaz ayları olduğu için problem var ise bu aylarda ortaya çıkıyor. İkinci husus dikkat ettim, bu konuda problemlerini aktaranlar hemen hemen aynı kuruluşun mağdurları. Bu kuruluş o kadar çok kişiyi mağdur etmiş ki şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Çünkü sorulan sorulardan öyle tespit ettim ki vatandaşa devre mülk sattık deyip devremülk tapusu vermemişler. Devre tatil gibi işi yürütmeye çalışmışlar, sonrasında devre tatil gibi yararlanmayı da önlemişler ve satış bedelini alıp, satın alanları mağdur etmişler. Okuyucum mağduriyetinin başında bana yazsaydı veya mağdurlardan bugüne kadar adli mercilere başvuruda bulunmayanlar bana sorsaydı kendilerine dava açın derdim ama okuyucum zaten davasını açmış ve kazanmış. Yani birinci kademeyi başarı ile geçmiş. Sırada mahkeme kararına göre kendisine iadesi gereken parayı alabilmek var. İşte bunun için de yine bana sorsaydı, icraya başvur diyecektim ama onu yapmış. İyi ama yedi senedir parasını alamıyor, şimdi ne yapacak? Elbette icra takibinin de sistemi var. Birincisi borçlunun haciz tatbik edilecek malını bulmak. Malı ve parası yoksa ne yapacağız? Doğrusu işte o zaman yapacak bir şey kalmıyor, tahsilat için ve borçlunun bir gün malvarlığını bulabilmek için böyle yedi sene uğraşıyorsunuz. 

Haberin Devamı

Bunu okuyucularım ümitsizliğe kapılsın diye değil, bazı hususlara dikkat çekmek için söylüyorum. Mesela borç ilişkisine girilecek kişi veya kuruluşu iyice araştırmalı veya bir bilenin işbirliği ile alacağı sağlam belgelere bağlamalı. Zira niyeti dolandırmak olan kimse veya kuruluş ödeme yapmamak için tedbirini önceden profesyonelce alır. Dolayısı ile benim bu safhada aklıma gelen bir nokta var ki muhatap olunan bu işte suç unsuru var mı? Bir meslektaşımla görüşerek bu hususun düşünülmesinde yarar var. Alacağın tahsili konusunu yine bir meslektaşıma danışarak yürütmek mümkün. Ama bu işi yasa dışı gelir meselesi yapmış kimseler de ödememe konusunda almış oldukları tedbirlerle, işi çıkmaza sokmakta hazırlıklı oldukları için böyle zorluk yaşatabilmektedirler.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder