Geçen hafta yeni nesil ünlülerin özellikle oyuncuların şımarıklıklarının konuşulduğu bir sohbete dahil oldum. Büyük gazetelerden birinde çalışan arkadaşım ünlü bir oyuncudan yarım saatlik bir röportaj için randevu alıyor. Ünlünün katıldığı bir tanıtımın ardından aynı mekânda yapılacak röportaj günlerce öncesinden planlanıyor. Ve tam saati geldiğinde ünlü ismin menajeri “Kendisi çok yorgun, röportajı e mail ile yapacak” diyor. Bu ne cüret? Bu ne saygısızlık? Yeri geldi konuyu ünlülerin menajeri Özgür Aras ile tartıştık. Vardığımız sonuç; bu işler artık o ünlünün işine ve kendisine saygısıyla ilgili. Mesela Özgür Aras geçtiğimiz günlerde bir filmin tanıtımını organize etti. Diyor ki “Bu işin başı saygı. Gazeteciye saygı, seyirciye saygı. Ben bu filmin tanıtımı için oyunculara moda danışmanı, makyöz, kuaför tuttum. Sekiz kanala röportaj verdik hepsi için farklı kıyafetler giydirdik. İnsanlar belki aynı şeyleri duyacaklar ama en azından görüntü farklı olacak. Bu iş böyle yapılır.”
ŞİİRDEN ŞARKIYA
Yıllarca İskender Paydaş’ın orkestrasının solistliğini yapan Ozan Ünlü uzun bir süredir de kendi kanatlarıyla uçuyor. ‘Ben Ölürsem’, ‘Kızıl Siyah Bulutlar’ ve ‘Ankara Rüzgarı’ gibi seslendirdiği şarkılarıyla alternatif Türkçe pop müziğe ilham veren Ozan Ünlü, yeni teklisi ‘Sakıncasızım’ ile şairane bir evrenin kapılarını aralıyor. Piyasanın en kaliteli müzisyenleri arasında yer alan Ozan Ünlü yeteneğiyle öne çıkıyor. Sözleri Ferhan Şensoy’un ‘Gündeste’ isimli kitabındaki şiirine ait ‘Sakıncasızım’ın bestesi Ozan Ünlü, düzenlemesi Alişan Göksu imzalı.
12 YIL SONRA
Indie rock ve post-punk uyanışının ikonlarından New Yorklu grup Interpol, 24 Temmuz’da UNIQ Açıkhava İstanbul’da sahne alacak. Rock müziğin gösterişli ustaları, 12 yıl aradan sonra Türkiye’ye geri dönüyor!
ÜÇÜNCÜ SEZON
Ceylan Ertem’in ilk iki sezonunda birçok isimle düetler ve sohbetler gerçekleştirdiği Youtube programı ‘Duyuyor musun?’ üçüncü sezona start verdi. İlk bölümün konuğu klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici. Ertem ve Şenlendirici çekimlerde ‘Böyle Ayrılık Olmaz’ ve ‘Bir Garip Yolcuyum’ şarkılarında düet yaptılar. Bu günlerde kanserle mücadele eden Hüsnü Şenlendirici bu programla hem kendisine hem de binlerce kişiye moral oluyor.
BU KEZ OTEL GİYDİRDİ
Gerek yaptığı defileler gerekse tasarımları ile sık sık kendinden söz ettiren modacı Hakan Akkaya bu kez de bir otel tasarladı. İş insanı Murat Filcan’ın sahibi olduğu Alaçatı’daki 21 odalı The Local House’u adeta kendi tarzında giydirdi. İç tasarımı ve renk seçimi Hakan Akkaya’ya ait otel Alaçatı’da bilinen tüm klişeleri de yıkmış oldu. Havuzdan odalara kadar bambaşka bir konsept ile kapılarını açan The Local House bayramda ve sonrasındaki Alaçatı Ot Festivali’nde konuklarını ağırlayacak.
SEVİMLİ CANAVARLAR
Bugüne kadar Ukrayna başta olmak üzere, Avrupa’nın birçok ülkesinde yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Sevimli Canavarlar ilk kez Türkiye’de. Animatroniklerin yardımıyla hayat bulan 3 metre boyunda 25 masal karakterlerinin yaşadığı fantastik park, kasım sonuna kadar cumartesi ve pazar günleri saat 10.00 ile 19.00 arasında Polonez City’de ziyaretçilerini bekliyor. 10 TIR ekipman ile gelen sergideki canavarları yerleştirmek için 12 kişilik ekip 14 gün boyunca aralıksız çalıştı.
MEDENİYETLER KOROSU
2007 yılında kurulan ve 2008 yılında dernekleşen Antakya Medeniyetler Korosu insanlığı doğruya ve güzelliğe çekip medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı ilke edinmiş bir oluşum. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 üyesini kaybeden koro kaybettiklerine adadıkları konserlerle ülkeyi dolaşıyor. Antakya Medeniyetler Korosu bayramda, 22 Nisan Cumartesi akşamı Titanic Luxury Collection Bodrum’da konser verecek.
DÜNYALARA BEDEL
Yemek konusunda asla vazgeçemeyeceğim birkaç şeyden biri sucuktur. Mesela acı sevmediğim halde üç kangal acılı sucuğu ağzım yana yana yemişliğim vardır. İyi sucuk bence dünyalara bedeldir. Bu nedenle nerede beni tatmin eden bir sucuk bulsam mutlaka paylaşıyorum. Son keşfim Karabük’e bağlı Safranbolu’dan. 63 yıldır, dededen toruna et üreten Kaşet Çiftliği’nin sucuğu tam kıvamında kullanılan baharatıyla kusursuz bir denge yakalamış. Kendi özel tarifleriyle doğal ortamda fermente ettikleri sucukta iyi kalite et kullanıldığı çok belli. Kendilerini Instagram’da çok rahat bulabilirsiniz.
ETİLER’DEKİ İTALYA
Son beş yıldır burrata her restoranın menüsünde. Mozarellayı zaten uzun zamandır pizzalarda kullanıyorduk. Ama İtalyan peynirlerine ilgi son dönemde iyice arttı. İş dünyasından gelen iki yatırımcı Ongun Emgin ile Hakan Demirbulak özellikle restoranlarda kaliteli İtalyan peynirine olan ihtiyacı görüp Etiler’deki Napoli Antica’yı kurmuş.
Burrata, mozarella ve ricotta başta olmak üzere birçok İtalyan peynirini yerel üreticilerden tedarik ettikleri sütle Etiler’in göbeğindeki bu atölyede üretiyorlar. Operasyonun başında peynir ustası Cosimo Rotolo var. Peynirler tamamen hijyenik bir tesiste, Napoli’de kullanılan yöntemlerle üretiliyor. Kuşaktan kuşağa aktarılan reçetelerle ve geleneksel metotlarla elde üretilen peynirlerin hepsini tattım.
Buradan çıkan ürünlerin kapanın elinde kalmasına şaşmamalı. Hem taze peynirler hem de dinlendirilen, yıllandırılan peynirlerin lezzetleri müthiş. Napoli Antica Etiler’in ortasında bir Napoli kurmuş. İthal edilmesi şartlar itibariyle zor olan bir ürünü aynı İtalya’daki gibi üretmeyi başarıyorlar. Tabii Türklerin damak tadına göre ufak tefek birkaç küçük değişiklikle!
MANDA MI İNEK Mİ?
Çok sevdiğimiz burrata peyniri inek sütünden yapılıyor. Ancak Türkler nedense manda sütüyle yapılan burrata’yı çok seviyor. Cosimo Rotolo ilk başta manda burrata’sına şüpheyle yaklaşsa da sonunda biz Türklere boyun eğmiş! Manda peynirinin tek farkı ineğe göre biraz daha tuzlu olması.
GASTRONOMİNİN YILDIZLARI
Akdeniz sahil şeridinin en lüks birkaç oteli arasında yer alan Cullinan Belek lüks tatil kategorisinde gerçekten rakiplerini kıskandıracak işler yapıyor. Cullinan bu yaz sezon boyunca gastronomi dünyasının yıldızlarını mutfağında ağırlamaya hazırlanıyor. Bu gurmelere layık yolculuğun ilk etkinliği ise 3-5 Mayıs’ta gerçekleşecek. Michelin yıldızlı İspanyol şef Ruben Arnanz 2 gün boyunca İspanyol yemeklerini yorumlayacak.
İspanyol mutfağının en iddialı tatlarını görsel bir şovla misafirlerin beğenisine sunacak. Dünyanın en köklü orkestralarından Mariinsky Tiyatrosu Senfoni Orkestrası da konuklara müzik ziyafeti çekecek. Programda 24-25 Haziran’da Michelin yıldızlı İtalyan Şef Felix Lo Basso, 18-19 Temmuz’da Hollandalı Michelin yıldızlı şef Tim Golsteijn ve 20-21 Ağustos’ta Rusya’nın en ünlü Michelin yıldızlı şefi Ekaterina Alehina Cullinan var.
ANTALYA’DAN MİSAFİR
Antalya’nın meşhur restoranlarından 7 Mehmet, İstanbul’a ziyarete geliyor. Yeme-içme grubu c-paces’in bünyesindeki markalardan biri olan Feriye, 6-7 Mayıs’ta 7 Mehmet’i misafir ediyor. Ortaköy’deki Feriye’nin pop-up restoran etkinliği ‘Bi’ Boğaz Havası, Şehirde Yeni Lezzet Molası’ sloganıyla gerçekleşecek. 7 Mehmet, mevsiminde kullanılan sebzeleri, meyveleri, eti ve balığı tercih ederek doğallığı ön planda tutuyor. Şef Mehmet Akdağ; atadan kalma teknikleri yeni tekniklerle harmanlayarak Türk mutfağını yeniden yorumluyor.
YENİ PERFORMANS MERKEZİ
Bakırköy’deki Avşar Sinemaları, kültür sanat hayatına House of Performance adıyla bir performans sanatları merkezi olarak geri dönüyor. Mayısta açılacak HoP yazar-yönetmen Özen Yula’nın genel sanat yönetmenliğinde tiyatro, konser ve interaktif gösterilerle İstanbul’un kültür sanat hayatına yön vermeyi hedefliyor. 26 Nisan’daki açılış töreninin ardından Zuhal Olcay konser verecek. İlerleyen günlerde Ali Poyrazoğlu, Nilgün Belgün, Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu HoP sahnesinde seyircilerle buluşacak. Tüm etkinlikler 20.30’da başlayacak.