Geçen kış parlayan mekanların başında Ortaköy’deki Meftun geliyordu. Mert Davran’ın sahnesi ve işletmeci kardeşi Mehmet Davran’ın topladığı müşteri kitlesiyle kısa sürede efsane olmuştu. Hafta sonları yer bulmak neredeyse imkansızdı. Sezonun ortasında salgın başlayınca eğlence yarıda kesilmişti. Meftun aynı yerinde ama bu kez terasıyla geri döndü.
Akşamın erken saatlerinde başlayan yemekli muhabbetler, gece yarısına kadar devam ediyor. Yaz aylarında en çok aranan şey serinlik, Meftun o açıdan çok şanslı. Gerçekten güzel esiyor. Tabii masalar birbirinden uzak, garsonlar sürekli dezenfektan sunuyor ve herkes çok dikkatli. Açıkçası ben güven duyarak oturdum. Meftun’un yemekleri ise son derece tatmin edici.
Kavunlu Girit ezme, kabak çiçeği dolması, çıtır mantı şahane. Patatesli atom efsane! Kebap konusunda iddialı olan mekanda yağlı karayı denemeden sakın çıkmayın. Parmaklarınızı yersiniz. Fiyatlar da İstanbul şartlarında çok da makul. Arkadaşlarınızı özlediyseniz, masa başında oturup saatlerce yemek eşliğinde güzel sohbetler burnunuzda tütüyorsa işte size adresi verdim. Unutmadan, Meftun’un Alaçatı şubesi de temmuzda açılıyor!
O baklava
Denizlili olduğumu her fırsatta söylüyorum çünkü bizim oradan harika şeyler çıkıyor. Kale ilçemizin antik çağdaki adından esinlenen Tabea, Denizli’de bir tatlıcıçikolatacı markasının adı. Sahibi Abdullah Tatar, mühendis olmasına rağmen iki yıl boyunca çikolata şefliği eğitimi, kardeşi de barista eğitimi almış. İstanbul’da bile zor bulacağınız çikolataları, cold brew yani soğuk demlenen kahveleri müşterilerine sunuyorlar.
Bunları yaparken de köklerine bağlı kalmayı sürdürüyorlar. Biz Denizliler Tavas ilçesine ‘Davaz’ deriz mesela. Kale’nin meşhur baklavasını da ‘Kaledavaz’ adıyla spesiyal olarak üretiyor ve satışa sunuyorlar. İnternet sitelerinden de tüm Türkiye’ye sipariş vermek mümkün. Ev baklavasını aratmayan bu lezzeti bir de siz deneyin.
Nerede kalsak?
Size bir Bodrum’dan bir de Çeşme’den otel önerim var. Yalıkavak’taki Highlight Otel her yıl lüksün ötesindeki şık odaları ve romantik ortamı ile Bodrum’un en özel noktaları arasına girmiştir. Bu yıl da sezonu açtılar, hem de tüm sosyal mesafe önlemlerini alarak.
Paylaştıkları fotoğraflar muhteşem. Eskiden X Beach olarak bildiğimiz plajı ise artık Miya Beach adıyla hizmet veriyor. Denizi tertemiz billur gibi. Locaları adeta Maldivler. Müzik direktörlüğünü Mert Aydın’ın üstlendiği plaj bu yaz yerli ve yabancı DJ’leri ağırlayacak.
Detay oteli
Bir öneri de Çeşme’den. Alaçatı’nın en şık otellerinden biri olan Agrovela her yıl ilk tercihim oldu. Bir butik otel olmasına karşın odaların kalitesi, temizliği, hizmeti 5 yıldızlı tesislerden bile daha iyi olan Agrovela’nın en büyük silahı ise personeli. Müdüründen garsonuna kadar herkes güler yüzlü.
Birçoğu da çok renkli karakterler. Alaçatı’da her otelin sınıfına göre bir kahvaltısı var. Hepsi de aşağı yukarı aynı. Ama Agrovela’nın kahvaltısı bambaşka. Hamur işleri ve yumurtalar taze hazırlanıyor, domatesiniz sipariş verdiğinizde doğranıyor. Bunlar ince detaylar ama bir tatili keyifli ve unutulmaz yapıyor.