Mabel Matiz 2 ay önce ‘Hanfendi’ şarkısını çıkardığında güzel şarkı ama bunu başkası yayınlasa kimse dönüp yüzüne bakmazdı dedim. Mabel Matiz yeni şarkısı ‘Kavşaklar’ ile daha dikkat çekici bir iş ortaya koymuş. Uzun zamandır devam ettirdiği 80’ler synth pop altyapılarını bu şarkıda da kullanmış. Pek de güzel olmuş. Sözler ise akılda kalıcı. “Bulunur kalplere kavşaklar ama önce şu yavşaklar sussun” diyor. Dinleyicinin hoşuna gideceği muhakkak.
Mabel’in son iki klibinde sanat yönetmeni olan Anıl Can’ın vizyonu ve moda anlayışı hakkında da mutlaka konuşmamız gerekiyor. Özellikle Kavşaklar’daki kostümlere bayıldım. Çok şükür Mabel ve Anıl Can gibi isimler var da kliplerde çalıntı olmayan özgün işler görebiliyoruz. Bravo!
MODERN MAHŞER
Gökhan Türkmen yeni şarkısı ‘Mahşer’i yayınladı. Yine Türkmen’in kendine has vokali ve duygu dolu bir şarkıyla karşı karşıyayız. Sözleri bestekar, müzisyen ve oyuncu Mert Carim’e ve müziği Gökhan Türkmen’e ait ‘Mahşer’, arabesk ezgilerin synth pop ile süslendiği, modern ses efektleriyle çekici hale gelen bir şarkı. Klibi Murat Joker yönetmiş.
TAZE BİR NEFES
Son dönemde yeni ve genç müzisyenlerin işlerine bayılıyorum. Bade’nin dün çıkan ‘Fragile’ isimle single’ı ise hemen daha çok şarkısını dinlemek istememe neden oldu. Bade çoğu İngilizce olan sözleri kendi yazmış. Beste de kendisinin. Tarz olarak Emir Taha’ya benziyor ama ‘Fragile’ın düzenlemesi çok daha başarılı.
Üstelik Bade’nin arkasında yapımcı olarak Kenan Doğulu var. Kenan Doğulu sadece iyi bir müzisyen değil, aynı zamanda ufku da çok geniş. Bade’yi kanatlarının altına alması çok iyi bir hamle. Bu kızdan iyi işler çıkacağı muhakkak. ‘Fragile’ yakında yayınlanacak 6 şarkılık albümün çıkış parçası. Merakla bekliyorum.
İFTARLAR BAŞLADI
Pazartesiden itibaren tüm hafta sürecek iftar maratonuna Perşembe akşamı Sarıyer’deki Six Senses Kocataş Mansions’ın Avlu Restoran’ında başladım. Anadolu lezzetleri konseptini başarıyla taşıyan Avlu’nun mercimek çorbası ve kahvaltılıklarla başlayan menüsü açık büfe yemeklerle devam etti. Her şey ama özellikle dondurmaları çok lezzetliydi.
Otelin genel müdürü Nebi Ozan Özdemir ev sahipliğinde gerçekleşen davete; Julide-Mehmet Ali Berkman, Gilman- Mesut Karadeniz, Aylin- Serhat Yalçın, Şule Argüder, Tuba Çetin, Tufan Yenigün ve Hülya Aslan gibi isimler katıldı.
DOĞA DEDEKTİFLERİ
Vileda Türkiye, markanın çocuklara daha iyi bir dünya bırakma amaçlı düzenlediği global ‘Love It Clean’ (Temiz Sevin) kampanyası kapsamında Doğa Dedektifleri projesini başlattı. Nu projede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü korumasında bulunan 7-12 yaş aralığındaki dezavantajlı çocuklarla bir araya gelinerek; onları çevre duyarlılığı, konusunda geliştirecek aktiviteler organize edilecek. Mart Haziran dönemlerinde 120 çocuğun katılacağı 8 haftalık bir aktivite programı gerçekleşecek.
ŞEFLER YARIŞIYOR
Bu yıl 5-31 Mayıs tarihleri arasında 11’incisi düzenlenecek Türkiye’nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası’nda, İstanbul, İzmir, Bodrum, Denizli ve Gaziantep’teki seçili restoranlarda birbirinden lezzetli menüler ‘sürdürülebilirlik’ teması ile gastronomi tutkunlarına sunulacak.
Metro Türkiye ana sponsorluğunda, Dude Table tarafından gerçekleştirilen Restoran Haftası’nde bu yıl ilk kez ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’ var. Türk mutfağının ilham veren yetenekli genç şefleri, sürdürülebilirliği mutfaklarının ana disiplini haline getirme amacıyla yarışacak.
SEZONU AÇIYOR
Conde Nast Traveller tarafından Readers Choice Ödülleri’nde 2021’de Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın ise en iyi 24’üncü oteli seçilen The Bodrum EDITION, 2022 yaz sezonu için 20 Nisan’da yeniden kapılarını açıyor.
The Bodrum EDITION sevilen restoranları MORENA Beach Club, ünlü şef Diego Munoz imzasını taşıyan BRAVA, ünlü şef Osman Sezener’in modern Ege ve Anadolu mutfağı KITCHEN ve Asya Füzyon spesiyaliteleri ile INARI’nin yanı sıra özgün bir tasarımla dekore edilmiş olan odaları ve altın kumlu plajıyla konuklarını ağırlayacak.
BİR SOSYAL MERKEZ
Taksim’deki Grand Hyatt son dönemde bir yenilenme, değişme sürecine girdi. Bir sanat oteli olma yolunda. Geçtiğimiz günlerde aynı zamanda oyuncu olan ressam Hazan Motan ile Heykeltıraş Bilal Hakan Karakaya’nın sergisi açıldı mesela. Otelin genel müdürü Rufat Babayev ise yeni spa markaları Gaia Spa’ya çok güvendiklerini söyledi.
Uluslararası tanınırlığı olan spa, gerçekten de övdükleri kadar var. Grand Hyatt bir sosyal merkez olmayı da başarmış. Sürekli davetler, özel yemekler, toplantılar gerçekleşiyor. Şehrin göbeğinde yaşayan bir buluşma noktası. Bu arada şehrin o kadar içinde olmasına rağmen bahçesiyle ve havuzuyla bir o kadar da huzurlu ve sakin bir ortam da sunabiliyor.
Yemekleri ise beş yıldızlı bir otelden bekleyeceğim kalitede. Deniz ürünleri konusunda çok iyiler. Ramazan boyunca da açık büfe iftar yemekleri sunuyorlar. Şef İzzet Ayva’nın menüsünü titizlikle hazırladığı ve farklı yörelerin lezzetlerini bir araya getiren açık büfeye, Kanun Sanatçısı Özge Doğru’nun canlı performansı eşlik ediyor.
BANDOLU KUTLAMA
Amerika ve Meksika mutfağının en önemli markalarından birisi olan T.G.I Friday’s, önceki gün Suadiye’deki şubesinde 1. yılını kutladı. Özel olarak getirilen bando takımı, mekanın içinde ve dışında 2 saat performans sergiledi. Markanın Türkiye patronu Ogün Okat, bir de müjdeli haber verdi ve İtalya’nın Milano şehrinde de Friday’s açacağını duyurdu.