İdo Tatlıses ile Yasemin Şefkatli’nin düğününe İmparator’un bir servet harcayacağını soldaki haberde okudunuz, değil mi? Çiftin nikah şahidi ise sürpriz bir isim olacak: Gülben Ergen! Hatırlarsanız İbrahim Tatlıses ile Gülben Ergen geçen ağustosta İzmir’de bir nikahta bir araya gelmişti. Konu muhtemelen orada gündeme gelerek bu karar alındı. Bakalım İdo’nun düğününe kimler davet edilecek, kimler kadro dışı kalacak!
O KOLTUK KİMİN?
‘O Ses Türkiye’den ayrılacağı kesinleşen Hadise’nin yerine kimin geleceği merakla beklenirken kulislerden dedikodular duyulmaya başladı. Haluk Levent’in adı geçse de koltuğa Oğuzhan Koç’un oturacağı söyleniyor. Acun’un esas gönlünde yatan isim ise Kenan Doğulu’ymuş. Ancak o kadar yüksek bir ücret istemiş ki mümkün olmamış. Zaten Acun, zamanında Mustafa Sandal yerine de Kenan’ı istemiş ama aynı sebepten dolayı Doğulu’yu kadroya alamamış.
ERKEKLER NE GİYDİ?
New York’un meşhur MET Gala’sının bu yılki teması ‘Amerikan Bağımsızlığı’ oldu. Birçok Hollywood yıldızı temayı ya anlayamadı ya da çok uçuk bir şekilde yorumladı. Ne Amerika ne de bağımsızlıkla ilgili birçok kıyafet vardı. Son birkaç yıldır bu galada kadınlar kadar erkeklerin de giydikleri konuşuluyordu.
Bu kez bu durum zirve yaptı. Hatta bana sorarsanız erkekler daha çılgınca giyinmişti. Siyahi şarkıcı Lil Nas X, dev bir pelerinle geldi ve altından altın rengi bir zırh çıktı. Daha sonra zırhın altından da renkli taşlarla işlenmiş bir ‘catsuit’ yani daracık bir tulum çıkmış.
Timothee Chalamet üstü sünnet ceketi, altı Alaaddin şalvarı takımı ve spor ayakkabılarıyla bembeyazdı. Maluma püsküllü kırmızı deri kovboy kıyafetleriyle temanın Amerikan kısmının hakkını vermişti. Bu arada kadın elbisesi giyip sınırları aşmaya çalışan birkaç erkek davetli de vardı ama bu ters köşe hikayesi çok yapıldığından artık sıkıcı bir hale geldi.
OKUYOR GİBİ YAPMAK
Ünlülerin “Okuyorum” diye paylaştığı kitaplara bakıyorum bazen. Genelde spritüel felsefe ya da o dönem popüler ne varsa o. Ama siz paylaştıkları o kitapları okuduklarına inanıyor musunuz? Ben şahsen çok emin olamıyorum. Çünkü sosyal medyada yazdıkları her cümle hata dolu. Kitap okumayan insan yazı yazarken kendini ele verir.
Kitap okuyan ‘de’ ve ‘ki’ eklerini ne zaman ayıracağını, ne zaman birleştireceğini bilir. Nereye nokta koyacak, orada virgül gerekli mi, otomatik olarak doğrusunu yapar. Bunu beceremeyen, kitap okuduğu konusunda yalan söylüyordur. Gerçekten okuyup yapamıyorsa da zeka problemi vardır.
İstatistiklere göre ülkemizde kitap satışları artıyor ama okuma oranı düşüyormuş. O satılan kitaplar da ders kitabı çünkü! Nüfusun yüzde 60’ının kitap okumadığını söyleyen bir ülkede yaşıyoruz. Geri kalanın da büyük bölümü okuduğunu söyleyip sadece sosyal medyada kapağını paylaşıyor. Ama anlıyoruz biz, merak etmeyin.
GENÇLERE DESTEK
Bazı markaların sosyal sorumluluk projelerini çok seviyorum. Yapmış olmak ya da reklam için değil de gerçekten topluma bir katkı sağlamak için düşünülmüş işlere imza atıyorlar. Doritos tarafından, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve kitlesel fonlama platformu Fongogo işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘#bicesaret’ bu nedenle çok önemli.
Gençleri hayallerindeki mesleği gerçekleştirmeleri için teşvik eden ve onlara yardımda bulunan kampanya dahilinde 600 genç ilgilendikleri alanlarda projeler hazırlayarak başvuru yaptı. Tasarımcı Deniz Berdan ve koreograf Ömer Yeşilbaş’ın da aralarında bulunduğu 6 marka elçisi gençlere yol gösterdi.
Değerlendirme sonucunda 12 proje kitlesel fonlamaya açıldı. Halen bu projeler gerçeğe dönüşmek için ihtiyaç duydukları kaynaklara ulaşma sürecindeler. Bakalım ‘#bicesaret’ten nasıl dahiyane işler çıkacak.