AnkaraABB Proje Koordinatörü Ödemiş: Bentderesi yeni haliyle 1 sene sonra Ankara'nın emrinde

ABB Proje Koordinatörü Ödemiş: Bentderesi yeni haliyle 1 sene sonra Ankara'nın emrinde

Paylaş
ABB Proje Koordinatörü Ödemiş: Bentderesi yeni haliyle 1 sene sonra Ankara'nın emrinde

ABB Proje Koordinatörü Ödemiş: Bentderesi yeni haliyle 1 sene sonra Ankara'nın emrinde

Aybala MELEK/ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Dairesi Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, "Bentderesi bir anda 40 bin metrekarelik bir Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve nitelikli yeşil dokuyla, Kale'yle de Hacı Bayram'ı birleştirecek şekilde 1 sene sonra kucağınızda, Ankara'nın emrinde" dedi.

Haberin Devamı

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Daire Başkanı Çetin Ünal ve Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel Değerleri Anlama Çalıştayı' projesi kapsamında, Atatürk Orman Çiftliği'nde Ulus tarihi kent merkezi yenileme çalışmaları başta olmak üzere Ankara'da tarihi mekanların korunması adına yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ödemiş, "Kültürel miras denilince hepimizin bildiği gibi sadece sanatsal anlamda yapılan görsel, işitsel etkinlikler değil, yaşamış olan uygarlıkların bize bırakmış olduğu gerek mimari gerek somut olmayan tüm mirasın hepsine kültürel miras diyoruz. Bu çalışmayla birlikte Ankara'yı, Hititlere kadar uzanan 3 bin 500, 4 bin yıla yakın geçmişiyle ele almış olacağız" dedi.

Haberin Devamı

'DIŞARIDA HİÇ DOLMUŞ KALMIYOR'

Ankara'da tarihi mekanların korunması adına yapılan çalışmaları anlatan Ödemiş, "Kültür merkezi yapıyoruz. O merkez yapıldıktan sonra ki bitiyor 2 aylık işimiz kaldı. O dolmuşların 300 kuzey, 300 doğu dolmuşlarının hepsi yer altına iniyor. Dışarıda hiç dolmuş kalmıyor. O dolmuşların olduğu yere de 18 bin 500 metrekare yeşil alan projesini hazırladık. Kuruldan onaylattık bekliyor. Biter bitmez dolmuşlar oraya çıkmaya yakın ihalesini yapacağız. Oraya da 18 bin 500 metrekare yeşil alan yapacağız. Karşısında da zaten Arkeopark 20 bin metrekare Roma Tiyatrosu'yla beraber; bırakın kadını, erkeğin bile gitmekte zorlanacağı o Bentderesi bir anda 40 bin metrekarelik bir Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve nitelikli yeşil dokuyla Kale'yle de Hacı Bayram'ı birleştirecek şekilde bir sene sonra kucağınızda, Ankara'nın emrinde" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI