Ankara Ankara Ulus Zafer Anıtı, restore edildi

Ankara Ulus Zafer Anıtı, restore edildi

Paylaş
Ankara Ulus Zafer Anıtı, restore edildi

Ankara Ulus Zafer Anıtı, restore edildi

ANKARA, (DHA)- ANKARA Ulus Zafer Anıtı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkalığı ve Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından restore edildi.
Cumhuriyet döneminin önemli miraslarından biri olan 'Ulus Atatürk Anıtı'nın Haziran 2021 tarihinde başlatılan konservasyon çalışmaları tamamlandı. Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nin yenileme maliyetini karşıladığı anıt ve çevresi, 94 yıl aradan sonra ilk kez aslına uygun olarak restore edilerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda halka açıldı. Ankara Ulus Zafer Anıtı'nı restore ettirmekten büyük gurur duyduğunu belirten Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve Daire Başkanı Bekir Ödemiş’e teşekkür ederek, "Ankara Ulus Zafer Anıtı restorasyon işi için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 14 Haziran 2021’de yer teslimi aldık. Restorasyonun tamamını üstlendik. Profesyonel bir ekibi görevlendirdik. Anıtta ilk kez ciddi bir restorasyon işi yapıldı. Gece gündüz santim santim incelenerek, dikkatle aslına uygun hale getirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramımızda halkımızın seyrine sunduk. Bu hafta içinde de belediyeye yer teslimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz" dedi.
'GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ OLARAK HAYATA GEÇİRDİK'
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise, Anıtın restorasyonunun yaklaşık 2,5 ay sürdüğünü söyleyerek, "Bu projenin gerçekleşmesinde emeği olan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığındaki çalışma arkadaşlarımıza, restoratörlere ve Anadolu Organize Sanayi Bölgesine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı