MerkezÇTSO’dan yeni ekonomi modeline destek

ÇTSO’dan yeni ekonomi modeline destek

Paylaş
ÇTSO’dan yeni ekonomi modeline destek

ÇTSO’dan yeni ekonomi modeline destek

ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Aralık ayı olağan Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, hükümetin yeni açıkladığı finansal alternatifleri ve ekonomik tedbirleri yerinde bulduğunu söyledi. Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Çakar ise, “Sayın Bakanımızın detaylarını açıkladığı yeni ekonomi modelini olumlu buluyorum. Ekonomik istikrarın bir an önce devreye sokulmasını ve TL’nin global ölçekte tekrar eski değerine kavuşmasını gerekli görüyorum” diye konuştu.

ÇTSO Aralık ayı olağan Meclis toplantısı, Kongre Fuar Merkezi İçdaş Salonu’nda yapıldı. Toplantıya bazı üyeler online katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, tüm dünyanın küçülmeye giderken, Türkiye'nin büyüme yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Uluslararası derecelendirme kuruluşları ve hatta IMF dahi 2021 yılı için 5,8 olan Türkiye büyüme oranını %9 çıkardı. Bu başarı hepimizin elimizi taşın altına koymasıyla oluşan bir süreç ve sizlerin nezdinde bütün sanayi, ticaret ve esnaf odalarını tebrik ediyorum. Sayın Bakanımızın detaylarını açıkladığı yeni ekonomi modelini olumlu buluyorum ve ekonomik istikrarın bir an önce devreye sokulmasını, değer kaybeden TL’nin global ölçekte tekrar eski değerine kavuşmasını gerekli görüyorum” dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise, hükümetin yeni açıkladığı finansal alternatifleri ve ekonomik tedbirleri yerinde bulduğunu söyledi. “Her zaman ifade ettiğim gibi; öngörülebilir bir gelecek, istikrar ve güven ortamı, yatırımcı için çok önemlidir” diyen Semizoğlu, şöyle konuştu:

“Bu güven ortamı sağlandığında yatırımcı, girişimci, hele ki Türk iş dünyası üretir, istihdam yaratır, satar, ihraç eder. Bizim zor günlerden çıkışımızın tek yolu üretim ve ihracattır arkadaşlar. İthalata dayalı tüketim ile büyümeden bahsedemeyiz. Üretime dayalı büyüme anlayışı benimsenmedikçe, dışa bağımlılığımız azalmadıkça tüm dünyayı etkileyen bu gibi krizlerden daha fazla etkilenmemiz de kaçınılmazdır. 2021 yılının üçüncü çeyreğinde GSYH’da yüzde 7,4 oranında büyüme kaydedildiğini gösteriyor. İkinci çeyrekte bu oran yüzde 21,7 idi. Bununla birlikte üçüncü çeyrekte toplam sabit sermaye yatırımları yüzde 2,4 oranında azalırken; özel tüketim ve kamu tüketimi harcamaları sırasıyla yüzde 9,1 ve yüzde 9,6 oranlarında artmıştır. Dış ticaretimize baktığımızda, 2021 yılı Kasım ayında dış ticaret açığımız 5,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup enerji ithalatında ise yüzde 155,5 oranında artış yaşanmıştır. Bu rakamlar; yerli ve milli ekonominin, üretimin ve tasarrufun önemini idrak etmemiz için yeterli.”

Ardından, Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi Batuhan Eyit tarafından, Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2021 Kasım ayı mizanı ile ilgili raporu okundu ve oybirliği ile onaylandı.

2022 Yılı Bütçe sunumu Sayman Üye Özgür Ekşi tarafından gerçekleştirildi ve Meclisin onayına sunuldu. 2022 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi ile 2022 Yılı Kayıt Ücreti, Yıllık Aidat Tarifesi ve Hizmet Ücretleri Tarifesi oybirliğiyle onaylandı.

Azami fiyat tarife taleplerinin incelenerek, onaylanmasının ardından, Meclis Üyesi Hüseyin Yıldız’a, Türk Kızılay’ına 48 ünite kan vermesi ve gönüllü olarak kök hücre bağışında bulunması nedeniyle plaket takdim edildi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı