İstanbulKağıthane’de ‘15 Temmuz nöbeti’

Kağıthane’de ‘15 Temmuz nöbeti’

Paylaş
Kağıthane’de ‘15 Temmuz nöbeti’

Kağıthane’de ‘15 Temmuz nöbeti’

İSTANBUL, (DHA) - Kâğıthane’de darbe girişimin 8’inci yıl dönümünde ‘15 Temmuz Demokrasi Ve Birlik Günü' nöbeti tutuldu.

Haberin Devamı

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde akşam saatlerinde Kağıthane Meydan'da demokrasi nöbeti tutuldu. Şehitler için Kuran-ı Kerim tilavetinin yapıldığı etkinliklere her yaştan çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğe Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kâğıthane Kaymakamı Niyazi Erten, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve mülki amirler katıldı.

Programda konuşan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ''Bundan tam sekiz yıl önce asker kılığına girmiş hainler; bu milletin alın teriyle aldığı silahları yine bu aziz milletimize doğrultma alçaklığını gösterdiler. O gece milletimizle beraber meydanlardaydık. Çanakkale ruhuyla vatanımızı savunduk. Tankları, jetleri, ağır silahları çıplak ellerimizle durdurduk. O yüzden o geceyi destansı anıyoruz. Eğer o günleri unutursak yeniden başımıza gelir. O yüzden unutmayacağız, unutturmayacağız'' dedi.

Haberin Devamı

15 Temmuz 2016'da darbe girişiminin yaşandığı gece Kağıthane’den 8 kişi şehit, 23 kişi de gazi olmuştu.