BornovaBornova Kent Konseyi 5 yıl aradan sonra yeniden faaliyette

Bornova Kent Konseyi 5 yıl aradan sonra yeniden faaliyette

Paylaş
Bornova Kent Konseyi 5 yıl aradan sonra yeniden faaliyette

Bornova Kent Konseyi 5 yıl aradan sonra yeniden faaliyette

İZMİR, (DHA)-BORNOVA Kent Konseyi, 5 yıllık aranın ardından gerçekleştirilen seçimlerle yeniden faaliyete geçti. 3 adayla gidilen seçimde Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Avukat Doğan Baran Mengüş, konseyin yeni başkanı oldu.

Haberin Devamı

Bornova Kent Konseyi, 5 yıllık aranın ardından gerçekleştirilen seçimlerle yeniden faaliyete geçti. Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanlığını İzmir Kent Konseyleri birliği ve Türkiye Kent Konseyleri Platformunun kuruluşu ve çalışmalarında aktif yer alan Ferdan Çiftçi yaptı. Avukat Doğan Baran Mengüş, Bornova Yörükler Derneği'nden Gonca Pulat Erzin ve DEVA Partisi Bornova İlçe Başkanı Berkay Muhammet Birci'nin yarıştığı seçimlerde oyların büyük çoğunluğunu alan Avukat Doğan Barış Mengüş, Bornova Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu.

'KENT KONSEYİ OLMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ'

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, genel kurulda yaptığı konuşmada Kent Konseyi'nin yeniden açılmasından duyduğu mutluluğunu dile getirdi. Sürecin Bornova için önemli bir adım olduğunu belirten Eşki, "Bugün bizim için çok özel ve anlamlı bir gün. Kent Konseyi uzun bir süre faaliyette değildi ve bu, Bornova için büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği hep birlikte gidermek için bir araya geldik. İzmir'in en aktif ve başarılı kent konseyini kuracağımıza dair bir söz vermiştik ve bu hedef doğrultusunda deneyimli kadroları bir araya getirmek için yoğun çaba sarf ettik. Kent Konseyimiz Bornova'ya gönül veren herkese hayırlı olsun" dedi.

Haberin Devamı

'BORNOVA'YI BİLİMLE BULUŞTURACAĞIZ'

Kent Konseyi Başkanı seçilen Avukat Doğan Barış Mengüş ise Avrupa ve Türkiye'deki başarılı kent konseylerinden ilham alarak Bornova'da katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi anlayışıyla çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Mengüş, "Kent Konseyi olarak şahsi çıkarlar veya isimlerle değil, kurumsal kimliğimizle proje üretmeye odaklanacağız. Bilimsel çalışmalarla Bornova Belediyesi'ne veri sağlayacak bir yapı kuracağız. Çünkü bilimle gidilmeyen yol karanlıktır" dedi.

'YÜRÜTME KURULU VE MECLİSLER FAALİYETE GEÇİYOR

Bornova Kent Konseyi'nin Yürütme Kurulu, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, kamu kurumları, sendikalar, baro, muhtarlar ve meslek odalarından temsilcilerin katılımıyla oluşturuldu. Ayrıca Kadın, Gençlik, Çocuk, Engelli, Ekoloji, Kültür, Hayvan Hakları, Tarım, Sanayi, Muhtarlar ve Azalar gibi 13 farklı meclisin kurulacağı duyuruldu. Mengüş, bu meclislerin aktif bir şekilde çalışarak Bornova için projeler üreteceğini belirtti.

Haberin Devamı

YÜRÜTME KURULU İSE ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler ve Kamu Kurumlarını temsilen; Bülent Demir, Mustafa İbiş, Fatma Baltalı, Fikret Ekici, Mert Cebi, Sendikaları temsilen Berrin Burakçı Bağış, Baro ve Noterleri temsilen Muradiye Kavut, Muhtarları temsilen Hamdi Şengül ve Meslek Odalarını temsilen Cezmi Çulhaoğlu.(DHA)

FOTOĞRAFLI