İzmirİzmir Büyükşehir Belediyesi kısırlaştırma çalışmalarına hız verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi kısırlaştırma çalışmalarına hız verdi

Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediyesi kısırlaştırma çalışmalarına hız verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi kısırlaştırma çalışmalarına hız verdi

İZMİR, (DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması çalışmalarına hız verdi. Mobil kısırlaştırma aracıyla sokak sokak gezen ekipler, kontrolsüz üremenin önüne geçmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, sokak hayvanlarının sağlıklı üremesi, popülasyonunun kontrol altında tutularak çevre ve insan sağlığının korunması için kısırlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. 4 bakımevinde kısırlaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 mobil aracı da başta kırsal bölgeler olmak üzere sokak sokak gezerek sahipsiz canları kısırlaştırıyor. Gönüllülerin de desteği ile yerinde kısırlaştırma hizmeti sunan ekipler, hızlı ve etkili çözümler üretiyor. Ekipler son olarak Torbalı'da yurttaşlarla buluşarak, çalışmalarına devam etti.

'KONTROLLÜ ŞEKİLDE YOL ALIYORUZ'

Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü'nde Veteriner Sağlık Teknikeri olarak görev yapan Dicle Şahin, yurttaşlarla iş birliği halinde çalıştıklarını belirterek, "Yaptığımız çalışma ile kontrolsüz üremenin önüne geçiyor, kısırlaştırmada bekleme süresini azaltıyoruz. Daha sağlıklı ve kontrollü şekilde yol alıyoruz. Yurttaşlarımız da bu durumdan oldukça memnun" dedi. Kısırlaştırma ile kedi ve köpek popülasyonunun artmasını önlediklerini anlatan Şahin, "Uyguladığımız tedavi ile hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkları da engelliyoruz. Toplum sağlığını korumak, sahipsiz sokak hayvanlarının refahını artırmak ve daha kaliteli ortamda yaşamlarını devam ettirebilmelerini sağlamak için bu çalışmaları sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'YOĞUN BİR KISIRLAŞTIRMA İLE SORUNU AŞARIZ'

Sokakta yaşayan 3 dişi kediyi kısırlaştırmak için getiren Hatice Turhan, "Hayvanlar üretiliyor. Özellikle kedilerde sayı çok fazla. Üretilip satılıyor. Bunun önüne geçmeden başka önlemler düşünülmemeli. Önce bunlarla ilgili adım atılmalı. Her şeyi bir kenara bırakalım, direkt 'Uyutalım' mantığını kabul etmiyorum. Çünkü Allah'ın verdiği canın bizim kararımızla alınmasını doğru bulmuyorum. Yoğun bir kısırlaştırma çalışması ile bu durumun önüne geçebileceğimizi düşünüyorum. Yurttaşlar da kısırlaştırma çalışmalarına destek vermeli. Bir kedi, bir köpek getirip kısırlaştırsa, sorunun önüne daha çabuk geçmiş olacağız. Hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Baktığı sokak kedilerini kısırlaştırmak için getiren gönüllü yurttaşlardan Tülay Keskin de sokaktaki canların da insanlar gibi yaşama hakkı olduğunu belirtip, hayvanseverlere kısırlaştırma çağrısında bulundu.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yılın ilk 6 ayında 15 binin üzerinde kedi ve köpek kısırlaştırdığı, 28 bin 500 hayvanı muayene ettiği ve acil müdahale ekibinin 9 bin 123 hayvana sağlık hizmeti sunduğu belirtildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI