İzmirİzmir ve Çin akıllı kent teknolojilerinde iş birliği yapacak

İzmir ve Çin akıllı kent teknolojilerinde iş birliği yapacak

Paylaş
İzmir ve Çin akıllı kent teknolojilerinde iş birliği yapacak

İzmir ve Çin akıllı kent teknolojilerinde iş birliği yapacak

İZMİR, (DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'in iyi niyet anlaşması imzaladığı Çin Halk Cumhuriyeti'nden Chengdu Belediyesi yetkililerini ağırladı. Ziyarette İzmir ile Çin arasında özellikle akıllı kent teknolojileri konusundaki iş birliği olanakları masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

İzmir'in iyi niyet anlaşması imzaladığı Chengdu Belediyesi yetkililerinden oluşan heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ziyaret etti. Ziyarette; Chengdu Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Xie Ruiwu, Chengdu Belediye Halk Kongresi Vekiller Komitesi Başkanı Wang Zhen, Chengdu Wuhou Bölgesi Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Liao, Chengdu Jintang İlçesi Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Gong Yaming, Chengdu Belediye Liman ve Lojistik Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Liu Shuguo yer aldı.

'İZMİR OLARAK ÇOK YAKIN OLMALIYIZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Çin'den gelen heyetlerin ilgisi bizi mutlu ediyor. Çin ve Çin'den kardeş şehirlerimizle İzmir olarak çok yakın olmalıyız. Buna Chengdu da dahil. Özellikle teknoloji konusunda Çin'den yararlanmak, iş birliği içinde olmak bize çok faydalı olur. Karşılıklı yatırımlar yapabiliriz. Belediye olarak da akıllı şehir teknolojileri konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Özel bir çalışma alanı olabilir. Bazı altyapı ve çevre konularında da deneyimlerinizden faydalanmak isteyebiliriz" dedi.

Haberin Devamı

'BERABER ÇOK FAZLA İŞ BİRLİĞİ YAPABİLİRİZ'

İzmir ve Chengdu arasında yapılabilecek iş birliklerinden bahseden Chengdu Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Xie Ruiwu, “Chengdu, İzmir gibi güzel bir şehir. Sizi bekliyoruz. Beraber çok fazla iş yapabiliriz" diye konuştu. Ruiwu, akıllı şehir teknolojileri konusunda da birlikte çalışılabileceğini belirtti.(DHA)

FOTOĞRAFLI