Manisa'daki göl ve göletlere 100 bin sazan yavrusu bırakıldı
Manisa'daki göl ve göletlere 100 bin sazan yavrusu bırakıldı
MANİSA'daki 17 baraj gölü, göl ve gölete Tarım ve Orman Bakanlığı' tarafından başlatılan 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından toplam 100 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen pullu sazan yavrularının Manisa'nın Köprübaşı ilçesindeki Demirköprü Baraj Gölü'ne bırakılması nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa İl Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Hidayet Kıykaç, Köprübaşı İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Taner Erik, su ürünleri kooperatiflerinin üyeleri, su ürünleri mühendisleri ile balılıkçılar katıldı.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, proje ile iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviye edilmesini, küçük ölçekli balıkçılığı destekleyerek hane halkı gelirini artırmayı ve sportif olta balıkçılığı geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Öztürk, "Balıklandırma faaliyetinin başarıya ulaşabilmesi için bırakılan balıkların en az 1 kez üremesine şans tanınmalıdır. Bu bağlamda vatandaşlarımızın 40 santimetreden küçük sazan balığını avlamamaları, av aracı, av zamanı ve yer yasağı kurallarına uymaları gerekmektedir" dedi.
Konuşmalaın ardından pullu sazan yavruları Demirköprü Baraj Gölü'ne bırakıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı' tarafından başlatılan 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde, Manisa'daki 17 baraj gölü, göl ve gölete İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından toplam 100 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.
Bülent KAYAHAN / KÖPRÜBAŞI (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAFLI