ToroslarKöylü kadın tiyatrocular anaların feryadını sahneye taşıyor

Köylü kadın tiyatrocular anaların feryadını sahneye taşıyor

Paylaş
Köylü kadın tiyatrocular anaların feryadını sahneye taşıyor

Köylü kadın tiyatrocular anaların feryadını sahneye taşıyor

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’de Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, yeni sezon için hazırladığı "Anaların Feryadı" adlı oyunla sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Topluluk, bu oyunla toplumdaki acı veren olaylara dikkat çekmek istiyor. Oyunun konusu, okullarda yaşanan şiddet olayları, orman yangınları ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini ele alıyor. Anadolu'daki tüm kadınlara ithaf edilen oyun, toplumsal yanlışlara sahneden ‘dur’ demeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Topluluğun yazarı, yönetmeni ve kurucusu Ümmiye Koçak, son dönemde yaşananlara çok üzüldüğünü belirterek, "Ben de gündemi takip ediyorum ve izlediğim birçok olay canımı acıtıyor. Elim kolum bağlı durmak istemedim. Özellikle okullarda öğrencilerin öğretmenlere uyguladığı şiddet beni derinden etkiledi. Ayrıca, dikkatsiz ve bilinçsizce yakılan ateşler sonucu yanan ormanlarımız ve bununla birlikte iklim değişikliği, küresel ısınma gibi konular bir anne olarak beni çok üzüyor. Bu nedenle, yeni sezonda 'Anaların Feryadı' adlı tiyatro oyunumuzla sahneden bu yanlışlara dur demek istiyoruz" dedi

‘SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUM’

Ümmiye Koçak ayrıca sanatın birleştirici gücüne inandıklarını belirtti. Koçak, her köyde, kasabada ve şehirde sahneye çıkmak istediklerini vurgulayarak, "Sanatın birleştirici gücüne inanıyor, her köyde, kasabada, şehirde sahneye çıkmak, sizlerle buluşmak istiyoruz, güzel yavrularım. Ancak bu hayalimizi gerçekleştirebilmemiz için desteğinize ihtiyacımız var. Buradan tüm belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz: Bizi davet edin. Kadınların emeğiyle yoğrulan, Anadolu’nun hikayelerini sahneye taşıyan oyunlarımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

‘TİYATRO HER YÖRENİN HAKKI’

Koçak, tiyatronun sadece büyük şehirlerin değil, her yörenin hakkı olduğunu da dile getirerek, "Biz, sahnede sizinle bir araya gelmeyi, tiyatro aracılığıyla duygu dolu anlar yaşamayı ve yaşatmayı çok istiyoruz. Bu yüzden, oyunumuzu Anadolu’nun her köşesine götürmek için sizin desteğinizi bekliyoruz. Gelin, bu kültürel paylaşımın bir parçası olun sanatın ışığını birlikte yayalım. Bizi sahnenize davet edin, tiyatro buluşmamızı gerçekleştirelim" ifadesini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI