YenişehirKıbrıs Barış Harekatı sergiyle anlatıldı

Kıbrıs Barış Harekatı sergiyle anlatıldı

Paylaş
Kıbrıs Barış Harekatı sergiyle anlatıldı

Kıbrıs Barış Harekatı sergiyle anlatıldı

Soner AYDIN-Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- KIBRIS Barış Harekatı'nın 50’nci yılı kutlamaları kapsamında Mersin Deniz Müzesi Komutanlığında geçici sergi açıldı.

Haberin Devamı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50’nci yıl çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin Deniz Müzesi Komutanlığında bir sergi açıldı. Kıbrıs Barış Harekatı’nın kronolojik tarihi fotoğraflarla anlatıldığı sergide harekattan kalan objeler ve belgeler de görücüye çıktı. Serginin açılışı Vali Ali Hamza Pehlivan, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, askeri erkan tarafından gerçekleştirildi.

Serginin açılışında konuşan Vali Pehlivan, “Kahraman ordumuz, orada soydaşlarımıza, milletimize yaşatılan baskılar ve zulümlere bir son vermek, hem Kıbrıs’ın tüm kesimlerine barış getirmek üzere yola çıktı. Adı da zaten Barış Harekatı. Zorlu, kahramanca mücadele verildi. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kurdele kesiminin ardından protokol sergiyi gezdi. Sergi 2 ay süreyle Mersin Deniz Müzesinde ziyaretçilerine ücretsiz bir şekilde açık olacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI