YenişehirMERCEK’te kurs alıp, el emeği ürünlerini stantlara taşıdılar

MERCEK’te kurs alıp, el emeği ürünlerini stantlara taşıdılar

Paylaş
MERCEK’te kurs alıp, el emeği ürünlerini stantlara taşıdılar

MERCEK’te kurs alıp, el emeği ürünlerini stantlara taşıdılar

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde kurs alan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, kadın emeğini öne çıkarmak ve görünür kılmak için kadın üreticilere stantlarda yer vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde ‘Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı ile Giyim Üretim Teknolojileri’ kursu alan kadınlar, kurulan stantlarda çantadan kırlente, sepetlerden takılara kadar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.

MERCEK kursiyerleri aynı zamanda girişimcilik eğitimi de aldı. Kendi işletmelerini kurarken,aldıkları eğitimin çok faydasını göreceklerini söyleyen kursiyerler, hem gelir elde etmenin hem de ürünlerini görünür kılmanın mutluluğunu yaşadı. Stantlar hafta sonu boyunca açık kalacak vekursiyerler dönüşümlü olarak stantlarda yer alacak.

Haberin Devamı

‘KURSİYERLERİMİZE, SAHADA KENDİLERİNE GELİR ELDE EDEBİLECEKLERİ ALANLAR AÇIYORUZ’

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, MERCEK’te kursiyerlerin var olan yeteneklerinin farkına varmalarını sağladıklarını ve bu yetenekleri kurslarla geliştirdiklerini belirterek, “Açtığımız kursların sonrasında girişimcilik eğitimleriyle kursiyerlerimizi destekleyip, sahada kendilerine gelir elde edebilecekleri alanlar açıyoruz. Bunlardan biri de kursiyerlerimizin kendilerini geliştirdikleri ve yeteneklerini ortaya koydukları alanlarda stant açmaları oldu” dedi. MERCEK’te açılan kursların gelir elde edilecek eğitimler olarak, iş kapısı yarattığını da belirten Maya, “Onları mesleki anlamda gelir elde etmeleri konusunda da desteklemeye devam ediyoruz” diye konuştu.

‘KADINLARA YÖNELİK KURSLARIMIZ DEVAM EDECEK’

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde görev yapan ‘Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı ile Giyim Üretim Teknolojileri’ Kursu Öğretmeni Emine Talayhan, MERCEK’te kadınlara makrome örücülük ve sepet örücülük alanlarında kurslar verdiklerini kaydederek, “Bunun gibi çeşitli kurslarımız var. Adım adım ilerleyeceğiz ve önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi. Büyükşehir’in sağladığı imkânlarla, kadınların yaptıkları ürünleri satıp gelir elde edebildiğini de belirten Talayhan, “Hepsi de el emeği göz nuru ürünler. Kadınlar için güzel bir imkân oldu. Bunun için de Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (DHA)

Haberin Devamı