Gündem Putin ve Erdoğan'dan S-400 açıklaması

Putin ve Erdoğan'dan S-400 açıklaması

Paylaş
Putin ve Erdoğan'dan S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Putin'in Beştepe'de 1.5 saat süren görüşmesi sona erdi. Erdoğan, S-400 füzeleri için 'Anlaşma tamam, o defter kapandı' dedi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, bir buçuk saat sürdü. Erdoğan ve Putin daha sonra 'Türkiye-Rusya Üst Düzey İş Birliği Konseyi Toplantısı'na geçti.


'S-400 MOSKOVA ANKARA ASKERİ İŞ BİRLİĞİNİN ÖNCELİĞİDİR'


Putin görüşmenin sonrasıda basın mensuplarına kısa süreli bir açıklamada bulundu. Rus lider 'Türkiye'ye S-400 Hava Savunma Sistemi'nin verilmesi Moskova ve Ankara arasındaki askeri iş birliğinin önceliğidir. Hükümetlerarası Komisyon Toplantısı'nda Türkiye'ye modern Rus askeri ürünlerinin sevkiyatının detaylı bir şekilde ele alınacağı düşüncesindeyiz.' dedi.

ERDOĞAN: 'FÜZELERİN TESLİMATI ÖNE ÇEKİLECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "S400 füzeleriyle alakalı konu, tamamıyla Türkiye’nin kendi kararıdır ve bu konuda değerli dostlarımız Rusya Federasyonunun bu talebimize olumlu yaklaşımı, aramızda bu anlaşmanın yapılmasını getirmiştir ve biz de S400 konusunda anlaşmamızı yaptık ve biz bu defteri kapadık, bitti o iş. Şu anda artık bu işin imalat süreci devam etmektedir. Hatta hatta biraz da teslimatı erkene almak suretiyle Rusya bize olan bu noktadaki samimiyetini çok daha güçlü hale getirmiştir."


İran Cumhurbaşkanı Ruhani Ankara'da


Son Dakika...Putin ve Erdoğan Akkuyu Nükleer Güç Santrali temel atma töreninde!