Eğitim - Kariyer4. Sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 4. sınıf matematik konuları

4. Sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 4. sınıf matematik konuları

Paylaş
4. Sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 4. sınıf matematik konuları

Özellikle sayılarla işlem yapma yeteneğini kazanmak için 4. sınıf konuları büyük önem taşır. Bu dönem içerisinde çocuklar toplama ve çıkarma ile beraber bölme ve çarpma gibi birçok farklı işlemi değişik biçimlerde yapmayı öğrenir. 4. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 4. sınıf matematik konuları hakkında merak edilen tüm detaylar.

Matematik konusunda özellikle 4. sınıf en yoğun ilkokul dönemidir. Doğal sayılar ve kesirli sayılar ile birlikte aynı zamanda birçok farklı işlem yapma yeteneğine öğrenirler. Geometriye giriş ve veri toplama gibi konularda yine bu dönemde ön plana çıkmaktadır. O yüzden öğrenciler için matematik konusu 4. sınıf itibarıyla önemli yer taşır.

Haberin Devamı

4. SINIF MATEMATİK KONULARI NELERDİR?

Farklı problemleri etkin bir şekilde yapabilmenizi sağlayan bu dönem içerisinde, öğrenciler sayıları tanıma şansı elde eder. Özellikle sayıları üzerinden işlem yapmak ve bunu birbirlerine dönüştürme noktasında pek çok farklı konu Milli Eğitim Bakanlığı dahilinde öne çıkar.

- Doğal sayılarda toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemleri
- Kesirler
- Kesirlerde toplama ve çıkarma
- Zamanı ölçme
- Veri toplama ve değerlendirme
- Geometri ve şekil ile cisimler
- Geometri temel kavramlar
- Uzunluk ölçme
- Çevre ölçme
- Alan ölçme
- Tartma
- Sıvı ölçme

Bu şekilde yukarıda verilen farklı konular özellikle öğrencilerin toplanma ve çıkarma üzerinden farklı işlemleri tanımasına imkan verir. Diğer yandan aynı zamanda geometriye giriş ve uygulamalı birçok farklı ders konusunda bu dönem oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 4. SINIF MATEMATİK KONULARI

Her iki dönem kapsamında öğrenciler 4. sınıf matematik konuları içerisinde sayıları öğrenir. Özellikle Bunlar içerisinde doğal sayılar ve kesirli sayıların yanı sıra geometriye bu giriş öne çıkar. Böylece ortaokul ve lise açısından öğrenciler bu konular üzerinden güçlü bir temel oluşturma şansı elde eder. Tabii bunları ayırabilmek için 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere iki şekilde ele almak gerekir.

1. dönem 4. sınıf matematik konuları; Özellikle Bu dönem içerisinde sayılar üzerinden toplama, çıkarma ve bölme ile beraber işlemleri öğrenilir. Aynı zamanda kesirli sayılar ve bu sayılar üzerinden toplama ve çıkarma işlemleri yapılır. Bu deneme öğrenciler bu şekilde geçirerek temel kavramları öğrenmiş olur.

Özellikle de birçok farklı problem içerisinde işlem yapma yeteneği elde edilir. Tabii aynı zamanda 1. dönem 2. dönem için de güçlü bir destek olarak öne çıkar. Böylece öğrenciler bir sonraki dönemi çok daha iyi bir şekilde anlama şansı elde eder.

2. dönem 4 sınıf matematik konuları; İlk dönem alınan konuların ardından 2. dönem öğrenciler daha detaylı konuları öğrenme imkanı elde eder. Böylece zamanı ölçme, veri değerlendirme, geometri üzerinden temel kavramlar ve şekiller hakkında bilgiler. Aynı zamanda uzunluk, alan ve çevre ölçme bilgileri de sağlanır. Sıvı ölçme ve tartma konuları yine bu dönem içerisinde müfredatta yer alır.

Yukarıda verilen her iki dönem kapsamında öğrenciler güçlü bir temel oluşturma şansı elde eder. Böylece bundan sonraki sınıflarda çok daha kolay şekilde matematik konularını öğrenme şansı elde edilir. O yüzden bu deneme öğrencilerin çok dikkatli bir şekilde geçirmesi gerekir.

Haberin Devamı