‘OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ İLTİHAP ÖNLEYİCİ ÖZELLİĞE SAHİP’
Omega-3 yağ asitlerinin anti-inflamatuar yani iltihap önleyici özelliğe sahip. Bu sebeple diyet yapanların mutlaka omega-3 almaları gerekir. İçerisinde omega- 3 bulunan birçok besin mevcut.
"İnsanlar vücutlarında omega-3 yağ asitleri üretemezler, bu nedenle diyetle omega-3 almaları gerekir. Yağlı balıklar (sardalye, somon, ringa balığı ve siyah morina), tohumlar (kenevir, chia, keten tohumu yağı ve taze çekilmiş keten tohumu dahil) ve fındık özellikle ceviz önemli omega-3 yağ asitleri kaynaklarıdır. Yemek pişirme, yemek hazırlama ve salata soslarında sızma kullanılmalıdır. Diğer sağlıklı yağ kaynakları arasında avokado, omega-3 ile zenginleştirilmiş yumurtalar ve tam soya gıdaları (tofu, tempeh, edamame) bulunur. Bitki bazlı proteini seçilmeli ve kırmızı et tüketimi sınırlanmalıdır. Çoğunlukla vejetaryen bir diyet uygulayan insanlar daha uzun yaşar. Vejetaryen diyetler, romatoid artrit gibi çeşitli iltihaplanma durumlarda daha az semptomla ilişkilendirilmiştir. Vejetaryen protein örnekleri arasında fasulye, baklagiller, fındık ve bütün soya gıdaları (tofu, tempeh, edamame) bulunur. Balık aynı zamanda sağlıklı bir protein ve sağlıklı yağ kaynağıdır."