Sebze ve meyve tüketimi gerek vitaminlerin gerekse minerallerin insan vücuduna alınması için büyük önem taşıyor. Günlük beslenme rutinine eklenmesi gereken besinler ise bireysel ihtiyaçlar doğrultusunda değişebiliyor. Peki, bağırsakları ne çalıştırır? Kabızlığa ne iyi gelir? İşte vücuda enerji veren o besin hakkında tüm detaylar... Brokoli, sağlığa birçok faydası bulunan besinler arasında yer alıyor. Yüksek K vitamini, lif, folat ve potasyum içeriğiyle dikkat çekiyor.Antioksidan bakımından son derece zengin olan sebze, hücre hasarlarını önleyerek kanser riskinin azalmasını sağlıyor. Kalp sağlığını destekliyor, lif ve potasyum içeriği sayesinde kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor ve kan basıncını düzenliyor. Sindirim sistemine son derece faydalı olan bu besin kabızlık sorunu yaşayanların vazgeçilmezi oluyor. Mide ve bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayan brokolinin faydaları bununla da sınırlı kalmıyor. K vitamini, brokolinin faydaları nelerdir sorusunun yanıtını araştıranlar için öneme sahip! Adeta bir K vitamini deposu olan bu sebze, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, enfeksiyonlara karşı koruma sağlıyor. İçeriğinde yer alan K vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesine de katkı sağlıyor. Brokolinin kendine özgü detoksifikasyon özelliği, insan vücudunun toksinlerinden arınmasına katkıda bulunuyor! Brokoli yemeği kalorisi, tarifin nasıl hazırlandığına ve eklenen malzemelere bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.Pişmiş brokoli için kalori hesabı yapmak gerekirse, 100 gram haşlanmış brokoli yaklaşık 35 kaloriye denk geliyor. Brokolinin insan sağlığına pek çok katkısı bulunuyor. Yüksek K ve C vitamini deposu olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendiren sebzenin iyi geldiği problemler şu şekilde sıralanıyor:Bağırsakları hızlandırıyorKabızlığı önlüyorSindirim sorunlarını gideriyorKemik hastalıklarına iyi geliyor Sebzelerin besin değerini kaybetmesini önlemek isteyenler sıklıkla brokoli nasıl pişirilmeli sorusunun yanıtını araştıyor.Alanında uzman doktorlar tarafından yapılan açıklamalara göre besinlerden yüksek verim almak için uzun süreli pişirme işlemi gerçekleştirilmemesi gerekiyor. 1 adet brokoli1 adet limonun suyu1 diş sarımsakYarım çay bardağı zeytinyağıTuz Brokoliyi haşlayın.Sarımsağın kabuğunu soyun ve ezin.Zeytinyağı, sarımsak ve limonu bir kasede karıştırın.Brokoliyi haşlandıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. 1 adet brokoli2 adet kuru soğan2 adet patates2 adet havuç1/2 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı salça1 çay kaşığı kuru nane1 silme tatlı kaşığı tuz Tencereye zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanları pembeleşene dek kavurun.Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın ve tencereye alıp bir kaç kez kavurun.Daha sonra içerisine salçayı ve baharatları ilave edin. Üstlerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.Yıkayıp küçük küçük doğradığınız brokolileri de tencereye alın, kapağını kapatın ve kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin.