Kale, zengin kalsiyum miktarının yanı sıra aynı zamanda zengin br K vitamine içeriğine de sahiptir. Böylece bedeninizde kalsiyum miktarını düzenleyebilme kapasitesi yüksektir.
"K VİTAMİNİ YÖNÜNDEN DE ZENGİN"
Güçlü kemiklerin en büyük destekçisi K1 vitaminine sahip bu sebze, olası bir K vitamini eksikliğini de önlüyor. Araştırmalar, K vitamini eksikliğine sahip kişilerin daha yüksek osteoporoz (kemik erimesi) riski ve kırılgan kemiklere sahip olma ihtimaliyle karşı karşıya olduklarını gösteriyor.
Bir fincan çiğ kale yemek, ihtiyacınız olan günlük K vitamini %100'ünü karşılayarak günlük tüketimde tek başına önemli bir ihtiyaç sağlar.
Fakat pişmiş olarak yemek, bu miktarın 4 katını almanızı sağlayarak bir menüye ekleyebileceğiniz en sağlıklı alternatife dönüşüyor.