SODA İÇMEK
Uzmanlar, idrar yoluyla kalsiyum atılımını artırabilecek başka bir maddenin de fosforik asit olduğunu söylüyor. Alkolsüz içecekler, içeceklere keskin bir tat veren ve küf oluşumunu önleyen bu bileşenle yüklüdür. Sodadaki kafein ayrıca kalsiyum emilimini engelleyebilir ve kemik kaybına yol açabilir. Nutrients'te 2020'de yapılan bir araştırma, günlük soda içenlerin, soda içmeyenlere kıyasla neredeyse beş kat daha fazla kırık riskine sahip olduğunu buldu.
ENERJİ İÇECEĞİ İÇMEK
Ticari spor içecekleri, porsiyon başına 100 ila 300 miligram sodyum içerebilir. Başka bir deyişle, vücudunuzun yeterli kalsiyumu tutmasını sağlamak için, susuz kalmamak için sade su içmeniz daha iyi olur.
ALKOL TÜKETİMİ
Diyetisyenlerin osteoporozu önlemek için değiştirmenizi istediği bir alışkanlık varsa, o da aşırı alkol tüketimidir. Kadınlar için haftada sekiz veya daha fazla içki veya erkekler için haftada 15 veya daha fazla içki anlamına gelir. Alkol, vücuttaki kalsiyumun atılmasına neden olurken, aynı zamanda D vitamini üretimine müdahale ediyor. Bu besinlerde sürekli olarak eksik olduğunuzda, kemikleriniz zayıflar.