A VİTAMİNİ İÇEREN SEBZELERLE YAĞ GRUBU BESİNLER BİRLİKTE TÜKETİLMELİ
A vitamininin bağışıklığa destek olduğunu, göz sağlığı ve büyüme gelişme için oldukça önemli bir vitamin olduğunu belirten Diyetisyen Beyza Ersan, "Havuç, yumurta sarısı, balık, süt, kayısı, ıspanak gibi besinler A vitamini bakımından zengindir. A vitamini özellikle yağda sindirilen bir besin grubu olduğu için yağ grubu besinlerle aynı öğünde tüketilirse vitaminden maksimum verim sağlanmış olur" dedi. Ersan, birlikte tüketilmesi gereken besinleri örneklerle açıkladı:
Örneğin;
- Bir miktar zeytinyağı eklenmiş havuç salatası
- Az miktar yağ ilavesi ile pişirilmiş ıspanak yemeği
Besin kombinasyonları, doğru beslenme alışkanlıkları edinmeye çalışan bireyler için önemli bir bilinç noktası oluşturuyor. Sağlıklı bir diyet planı oluştururken, besinleri doğru kombinasyonlarda tüketmek, vücudun vitaminleri doğru bir şekilde almasına ve maksimum şekilde fayda görmesini sağlıyor. Diyetisyen Beyza Ersan, birlikte tüketildiğinde birbirleriyle kötü etkileşime giren ve vitamin değerlerini neredeyse sıfıra indiren besinleri şu şekilde özetliyor: