VİTAMİN VE MİNERALLER DOĞAL BESİN KAYNAKLARINDAN ALINMALI
Yaz döneminde çocukların beslenmesine yönelik dikkat edilmesi gereken bir başka vücudun vitamin ve mineral gereksinimi olduğunu belirten Hüseyin Tapik “Vitamin ve mineral gereksinimin doğal besin kaynaklardan alınması çok önemli. Mevsimsel sebze ve meyveler tüketilerek vücudun vitamin ve mineral ihtiyacı en doğru şekilde karşılanmalıdır. Yaz mevsimin severek tüketilen ve vitamin deposu olan semizotu, patlıcan, biber, enginar gibi sebzeler ve karpuz, kavun, şeftali, kiraz ve üzüm gibi meyvelerin tüketilmesine özen gösterilmelidir. Bu ürünlerin organik sertifikalı doğal, sağlıklı ve güvenilir olduğunu mutlaka dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra uzun süre tok tutan, vitamin ve minerallerin ana kaynağı vücudun enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olan Datça bademi, ceviz, fındık, kan üzümü gibi sağlıklı atıştırmalıklar tüketilebilir. Bununla birlikte sıcak havalarda yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da zaman zaman iştahsızlık yaşanabiliyor. Bu durumlarda çocuklara yemek yemeleri için ısrar edilmemelidir. İştahsızlığın tıbbi bir nedeni varsa doktor kontrolünde gıda takviye ürünleri alınabilir.” dedi.