Gündem'82 Anayasası'ndan kurtarmak milli görev'

'82 Anayasası'ndan kurtarmak milli görev'

Paylaş
'82 Anayasası'ndan kurtarmak milli görev'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet’ sisteminin siyasi belirsizlikleri ortadan kaldırdığını ve eski sisteme dönüş polemiğinin millete hayrının dokunmayacağını söyledi. Erdoğan, yeni anayasa çalışması konusunda “Türkiye’yi 82 anayasasından kurtarmak bizim için milli bir görevdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Sayıştay’ın 162. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara’da düzenlenen programa katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Ülkeye hizmet yolunda rehavete yer yoktur. Görevini yapmamanın hiçbir bahanesi olamaz. Devlet erklerimizin tamamı millete efendilik için değil hizmetkarlık yapmak için vardır” dedi. Bu anlayışla hareket ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Son günlerde vatandaşın şikayetlerinin çoğaldığını görüyoruz. Halktan, sorunlardan kopuk eski alışkanlıkların tekrar baş göstermesine izin veremeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘EKSİKLİK OLABİLİR’

‘Türkiye Yüzyılı’nın parlak bir gelecek inşasını hedeflediğini söyleyen Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi millet ile devlet arasındaki bağı tahkim etti. Siyasi belirsizlik ortadan kalktı. Yönetimde güven tesis edildi” dedi. Erdoğan “Elbette sistemin işleyişinde pürüzler olabilir. Bunları gidermek siyaset kurumu uhdesindedir. Eski sisteme dönüş polemiğinin millete hayrı dokunmayacak” diye konuştu. Yeni sivil anayasanın vizyonlarının kilometre taşı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Türkiye’yi 82 Anayasası’ndan kurtarmak bizim için milli bir görevdir” ifadelerini kullandı.

‘ATANMIŞ SEÇİLMİŞ FARK ETMEZ’

Kamuda tasarrufun ön plana çıktığı günlerde Sayıştay’ın denetimlerinin daha da önem kazandığını söyleyen Erdoğan, “Milletin cebinden basın mensuplarına roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin makam sahipleri, kamu malına özen göstermeli” dedi. Erdoğan, “Türkiye başkaları gibi sınırsız petrolü, altını doğal gazı olan ülke değildir. Biz çalışarak ayakta kalan bir ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı