GündemCanavara 6 yıl istendi

Canavara 6 yıl istendi

Paylaş
Canavara 6 yıl istendi

Bisiklet turuna katılmak için Gelibolu'da antrenman yaparken, kamyonetin çapması sonucu feci şekilde ölen üniversite öğrencisi Zeliha Güneş'in kazasında tam kusurlu bulunan, ancak adli kontrolle salınan trafik canavarı şoför S.Ç. hakkında 6 yıla kadar hapis istendi.

Kaza 28 Nisan günü Eceabat'ın Kocadere köyü yakınlarında meydana geldi. 56 yaşındaki S.Ç.'nin kullandığı kamyonetin kasası, akşam 19.00 sıralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeliha Güneş'in kullandığı bisikletin gidonuna çarptı. Yeşilay Bisiklet Turu'na katılmak için antrenman yapan 23 yaşındaki genç kız, savrularak yaşamını yitirdi. S.Ç. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

DURMAYIP HIZLA KAÇIYORDU

Bilirkişi raporunda, Güneş'in yol çizgisinin dış kısmında, yola girmeden bisikletle seyrettiği; kaza sonrası şoförün durmadığı, geçen bir motorcunun korna çalarak kamyoneti durdurduğu kaydedildi. S.Ç.'nin önlerinde giden araçları güvenli bir mesafeden izlemediği, yakın takip kuralını ihlal ettiği belirtildi. Sürücü asli ve tam kusurlu; Zeliha ise tam kusursuz bulundu. S.Ç.'nin 'taksirle ölüme sebep olmaktan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.