GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasasından kurtulma vakti geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasasından kurtulma vakti geldi

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasasından kurtulma vakti geldi

Adli yıl açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin darbe mahsulü olan mevcut anayasadan kurtulma vaktinin çoktan geldiği kanaatindeyiz. Yeni anayasa meselesinin önündeki en büyük engel ön yargılardır. Hukukun üstünlüğü ilkesi yerine, üstünlerin hukukunu geri getirmeye çalışanlara müsaade etmedik ve etmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı’nda gerçekleştirilen 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada “Toplumda adalete olan güveni artıracak her çaba önemlidir. İnsanı merkeze alan, hızlı ve etkili işleyen bir sistem kurmak adalet politikalarımızın en önemli hedefidir. Toplumun yargı kurumundan beklentileri artmakta, hızlı ve etkin adalet talebi yükselmektedir. Türkiye Yüzyılı’nın yargı vizyonunu, hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen, güven veren, öngörülebilir bir adalet sistemi olarak belirledik. Makul süre, öngörülebilir ve çözüm merkezli adalet önceliğimiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ANAYASAYA HAZIR

Erdoğan “Türkiye Yüzyılı’nı adaletin de yüzyılı yapma hedefimizi yeni sivil bir anayasayla taçlandırmak istiyoruz. Türkiye siviller eliyle yapılacak, yeni, kuşatıcı ve özgürlükçü bir anayasaya hazırdır. Yeni anayasa meselesinin önündeki en önemli engel önyargı. Türkiye’nin darbe mahsulü olan mevcut anayasadan kurtulma vaktinin çoktan geldiği kanaatindeyiz. Hep birlikte hiçbir ayrım gözetmeksizin ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek ülkemizi geleceğe taşıyacak bir anayasa hazırlayacağız. Sorunlarımızı kavga ederek değil ancak konuşarak çözebiliriz. Hukukun üstünlüğü ilkesi yerine üstünlerin hukukunu geri getirmeye çalışanlara müsaade etmedik ve etmeyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı