GündemGenetik mucize 18 yaşında

Genetik mucize 18 yaşında

Paylaş
Genetik mucize 18 yaşında

5 evladını da SMA hastalığı nedeniyle kaybeden Arslan çiftinin, Türkiye'de ilk kez uygulanan ve genetik müdahaleyle sağlıklı embriyoların ayrıştırıldığı yöntemle doğan 6'ncı çocukları Elif, 18 yaşına girdi.

Hatay'da yaşayan Süleyman-Selda Arslan çifti, yıllar önce genetik hastalıkların en büyük nedeni olan akraba evliliğinin üzücü sonuçlarıyla karşı karşıya kaldı. O dönem, kalıtsal bir kas hastalığı olan SMA taşıyıcısı olduklarını bilmeyen çiftin doğan ikiz bebekleri, hastalık nedeniyle iki gün yaşadıktan sonra öldü. Ailenin daha sonra doğan diğer üç bebeği de SMA nedeniyle birkaç ay yaşayabildi. Beş evladını kaybeden Arslan çifti, o dönem pek bilinmeyen PGT yöntemini televizyonda duydu.

Haberin Devamı

ADLİ TIP OKUMAK İSTİYOR

Aile, Ankara'da Prof. Dr. Volkan Baltacı'ya başvurdu. Türkiye'de ilk kez uygulanan ve sağlıklı embriyoların seçilmesiyle yeniden hamile kalan Selda Arslan (47), Elif adlı bir kız bebek dünyaya getirdi. Bugün 18 yaşında olan Elif, üniversite sınav sonuçlarını bekliyor. Elif, "Annem beni dünyaya getirmek için çok savaşmış. Bu uygulamanın ilk kez benim için yapılması çok güzel. Buradan yola çıkarak hayalim adli tıp ya da sağlık yönetimi okumak" dedi.