Gündem Gülay Teyze'den Gül portresi

Gülay Teyze'den Gül portresi

Paylaş
Gülay Teyze'den Gül portresi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan 61 yaşındaki Gülay Keşkek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yağlı boya portresini yaptı

Toplam 133 kişinin kaldığı Huzurevi’nde 5.5 ay önce açılan resim kursuna 13 kişi katıldı. Resim öğretmeni, sanatçı Hasan Gürpınar’ın nezaretinde huzurevi sakinleri karakalem, pastel ve yağlıboya resim yaparak, 40 tablo oluşturdu.

Hunat Çarşısı Sergi Salonu’nda 40 tablo Kayserililere tanıtıldı. Sergi açılışını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, Kocasinan Belediye başkanı Bekir Yıldız, Belediye Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve huzurevi sakinleri katıldı.

Yaşlı ressamlar arasında, hayatında ilk kez resim yaptığını belirten ve 27 yıldan bu yana Huzurevi’nde kalan Gülay Keşkek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül portresini göstererek, şöyle dedi:

"27 yıldır huzurevinde kalıyorum. Resim kursu bizim için çok iyi oldu. Televizyonlardan izlediğim hemşerimiz Abdullah Gül beyi tuvale yansıttım. Ben de Cumhurbaşkanımız gibi Kayseri’nin yerlisiyim. Kendisi Kayseri’ye geldiğinde bu tablomu ona armağan etmek isterim.”