GündemSakarya'da bir fabrikada patlama! Görüntüler ortaya çıktı

Sakarya'da bir fabrikada patlama! Görüntüler ortaya çıktı

Paylaş

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, yem silolarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine kent merkezi, ilçe ve çevre illerden ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 28 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

MAHSUR KALAN İŞÇİYİ İTFAİYE ÇIKARDI

Bu arada patlamanın meydana geldiği silo alanında mahsur kalan bir işçi, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla vinç yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Dumandan etkilenen işçiye ambulansta müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı.

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görüldü.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren makarna fabrikasında meydana gelen patlama anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

YARALI SAYISI 30'A YÜKSELDİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ile birlikte Hendek Devlet Hastanesi'nde patlamada yaralananları ziyaret etti. Hastane önünde açıklamalarda bulunan Özçevik, yaralı sayısının arttığını belirterek, "Toplamda 30 yaralımıza ulaşıldı. Rakam biraz yükseldi. Yaralılardan 5'i taburcu edildi. Yaralılardan 3 tanesi itfaiye eri. Taburcu edilenlerden biri itfaiye erimiz. Yaralılarımızdan 2 tanesi entübe. Biri daha iyi şartlarda ve hastane yoğunluğu nedeniyle İstanbul'a sevk edildi. İstanbul'a nakledilen hastamızın durumu kritik. Bir tanesi de Kocaeli Şehir Hastanesi'nde entübe olarak takip ediliyor. Hastalarımız ağırlıklı olarak yanık vakaları. Diğer üç hastamızda Kocaeli Şehir Hastanesi'nde entübe olmayacak şekilde yoğun bakımda tedavi edilmekte. Yaralılardan bir tanesi 12 yaşında bir çocuk. Babasıyla iş yerine gelip patlama esnasında orada olduğu için yaralı olduğunu tespit ettik. Genel durumu iyi. İstanbul'a giden hastamız operasyona alınacak durumu kritik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Vali Karadeniz'de yangına müdahale ile ilgili bilgiler vererek, "Silonun içinde devam eden bir ısı var. Isı enerjisinin bir risk oluşturmasından dolayı tedbir alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Isı düşürülünceye kadar orada devam eden bir risk var. Soğutma çalışmasıyla ısı düşürüldükten sonra risk bitmiş diyebileceğiz" dedi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde fabrikanın üst katlarında içeride mahsur kalan bir kişinin yanmış cesedine ulaşıldı. Cesedin kimliği yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak.

Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir" denildi.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Sakarya'daki patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatıldığını söyledi. Tunç, mesajında şunları paylaştı:

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum.

Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır.

BAKAN GÖKTAŞ: PSİKOSOSYAL EKİPLERİ GÖREVLENDİRDİK

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, patlamada yaralanan ve olaydan etkilenen vatandaşlar için psikososyal deste ekiplerinin görevlendirildiğini açıkladı. Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sakarya Hendek’te bir fabrikada gerçekleşen patlama sonucunda yaralanan ve olaydan etkilenen vatandaşlarımız için Psikososyal Destek Ekiplerimizi ivedilikle görevlendirdik.

Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun.

Sakaryada bir fabrikada patlama Görüntüler ortaya çıktı

"ÖYLE BİR PATLADI Kİ ÜSTÜMÜZDE KIYAFET KALMADI, AYAKKABILARIMIZ UÇTU"

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan işçi Zafer Emanet, dehşet anlarını anlattı. Emanet, "Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu. Ben çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye beyaz bir ışık yandı. Kafamı döndürdüğümde her yer yıkılmıştı ve içerisi yanıyordu. Biz çıkamadık içerden. Belli bir süre mahsur kaldık" dedi. Zafer Emanet'in annesi ise Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a sarılarak gözyaşı döktü.

TEM Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren makarna fabrikasında saat 13.15 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine bölgeye Sakarya başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli'den de çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD, orman, polis ve jandarma personelleri sevk edildi. Hızlıca olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı. İçeriden çıkarılanlar ve olaydan etkilenen yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine gelen Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, ilk belirlemelere göre 21 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Sakarya Valiliği'nden son yapılan açıklamada ise 6'sı ağır 25 kişinin yaralandığı, 2 yaralının entübe edildiği ifade edildi.

Fabrikada itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları, hastanede ise yaralıların müdahaleleri sürüyor. Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve vücudunda 2. derece yanıklar oluşan işçilerden 7'si ambulanslarla Kocaeli Şehir Hastanesi'ne, 8'i ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralı işçilerin yakınları ise hastane önünde gelecek iyi bir haberi bekliyor.

4 SANİYE BEYAZ BİR IŞIK YANDI

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a fabrikada yaşananları anlatan yaralı işçi Zafer Emanet, "Patladıktan sonra bir şeyler yıkıldı. Altında kaldım, sonra çıktım. Benim bulunduğum bölümde toplam 20 kişiden fazla vardı. Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu. Ben çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye beyaz bir ışık yandı. Kafamı döndürdüğümde her yer yıkılmıştı ve içerisi yanıyordu. Biz çıkamadık içeriden. Belli bir süre mahsur kaldık" dedi.

Duygu dolu anlar yaşayan Zafer Emanet'in annesi ise Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a sarılarak gözyaşı döktü. Başkan Alemdar, yaralı yakınlarını hastane önünde teskin etti.