GündemSokak ortasında cinayette şok savunma: Yanlışlıkla vurdum

Sokak ortasında cinayette şok savunma: Yanlışlıkla vurdum

Paylaş
Sokak ortasında cinayette şok savunma: Yanlışlıkla vurdum

Bursa’da 10 gün önce cezaevinden izinli olarak çıkan Hüseyin Uzun’u sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren Miraç Çağlar yakalandı. Sorgusunda, Uzun’un yanındaki arkadaşı Mertcan Başdar ile aralarında husumet olduğunu belirten Miraç Çağlar, “Mertcan’a ateş etmiştim, yanlışlıkla Hüseyin’i vurdum” dedi.

ARKADAŞI KAÇTI

Haberin Devamı

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi’nde arkadaşı Mertcan Başdar’la (25) yürüyen Hüseyin Uzun (23), yol kenarında motosiklette bekleyen bir kişi tarafından tabancayla vuruldu. Hüseyin Uzun yere yığılırken, saldırgan motosikletle kaçtı. Mertcan Başdar da olay sonrası koşarak bölgeden uzaklaştı. Hastaneye kaldırılan Uzun, yaşamını yitirdi. Uzun’un ‘hırsızlık’ suçundan hükümlü olduğu, cezaevinden 10 gün önce izinli olarak çıktığı öğrenildi. Miraç Çağlar (26) olduğu belirlenen saldırgan, Nilüfer ilçesinde yakalandı.

Sokak ortasında cinayette şok savunma: Yanlışlıkla vurdum

Hüseyin Uzun’un vurulmasının ardından Mertcan Başdar, olay yerinden koşarak kaçtı.

MOTOSİKLETLE TAKİP

Gözaltına alınan Miraç Çağlar sorgusunda, Uzun’un yanındaki arkadaşı Mertcan Başdar ile arasında borç meselesinden dolayı husumet olduğunu belirterek, “Mertcan’ı takip etmek için evinin olduğu bölgeye gittim. Daha sonra Mertcan, benim de tanıdığım Hüseyin’le beraber evden çıktı. Bir süre takip ettikten sonra ateş ettim. Mertcan’a ateş etmiştim, yanlışlıkla Hüseyin’i vurdum” dedi. Çağlar’ın ifadesi sonrası Mertcan Başdar da gözaltına alındı. Çağlar ile Başdar, adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

 Sokak ortasında cinayette şok savunma: Yanlışlıkla vurdum

Boynuna isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Hüseyin Uzun’un üzerinden cezaevi izin kağıdı çıktı.