GündemZeka yapay kopya gerçek

Zeka yapay kopya gerçek

Paylaş
Zeka yapay kopya gerçek

Türkiye'de ilk kez yapay zeka, kopya için kullanıldı. Isparta'da YKS'ye giren bir kişi, düğme kamerayla soruların fotoğrafını çekti. Kurduğu düzenekle bu fotoğrafları yapay zeka programı ChatGPT'ye yolladı, doğru cevapları kulaklığına gelen sesle aldı. Yakayı ele veren kopyacı tutuklandı.

Cumartesi günkü Temel Yeterlilik Sınavı'na giren üniversite 3'üncü sınıf öğrencisi M.E.E.'nin tavırlarından şüphelenen polis, genci salondan çıkardı. Üzerinde router cihazı, kredi kartı görünümünde cep telefonu, düğme görünümlü 3 adet kamera ve gizli kulaklık bulundu. Yapılan incelemede M.E.E.'nin yapay zeka programı ChatGPT-4 ile kopya çekmeye yarayan bir düzenek kurduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

ARKADAŞI YARDIM ETTi

M.E.E'nin sınavda soruların fotoğrafını çekip router ile internetten yolladığı, dışarıda bir bilgisayara kurulu ChatGPT-4 programının ise soruların cevabını kredi kartı görünümündeki 'cep' vasıtasıyla şüpheliye kulaklıkla ilettiği belirlendi. Kopyacı gence yardım eden arkadaşı A.B. de operasyonla yakalandı. M.E.E. tutuklanırken, A.B. ise serbest bırakıldı.

AYAKKABI ASTARINA GiZLi

Polis, kopyacı gencin sınav öncesi ayakkabısının iç astarını yırtarak elektronik düzeneği buraya yerleştirdiğini, sınav salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiğini kaydetti. İçeri girdikten sonra tuvalete giderek ayakkabısından çıkardığı düzeneği üzerine yerleştirdiği, kulağına da kulaklık taktığı tespit edildi. Ali ÇEVİKBAŞ/DHA

Haberin Devamı