Son dakika bakteri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bakteri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bakteri haber sayfamızda...
Türkiye'nin verimli ovaları arasında yer alan, Kızılırmak Nehri'nin suladığı Bafra Ovası'nda ağustos ayında 25 bin dekar alana sebze ekimi yapıldı. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Bafra Ovası'nda bu sebzede 135 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti.
Yiyecekleri taze tutmanın yollarını arayanlar, vakumlu saklama yöntemini sıkça tercih ediyor. Ancak bu popüler yöntem, aslında beklenmedik tehlikeler taşıyor. Peki, vakumlu saklama yöntemi yeterince sağlıklı bir yöntem mi?
Ev temizliği, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturmak için temel bir gerekliliktir. Düzenli temizlik, bakteri ve virüslerin yayılmasını önler, alerjenleri azaltır ve evdeki hava kalitesini iyileştirir. Temiz bir ev, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık için olumlu bir ortam sağlar. Bu noktada temizlik rutinine dahil edeceğiniz bazı ürünler, hijyen oranını artırırken aynı zamanda zeminin parıl parıl parlamasını mümkün hale getirir. Peki, hangi ürünü temizlik yaparken kullanabiliriz?
Yumurta son derece faydalı bir besin olsa da doğru şekilde saklanmadığında ve tüketildiğinde salmonella gibi ciddi riskleri içerisinde barındırıyor. Bir hata var ki onu herkes yapıyor, yumurtaları bakteri yuvasına döndürüyor! İşte yumurta ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler...
Kalorifer peteklerinin üzerine koyacağınız bir doğal malzeme, evinizin havasını temizlemenize ve sağlığınızı desteklemenize yardımcı olabilir. Bu güçlü malzeme; evdeki bakterileri öldürür, havayı taze tutar ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. İşte tüm detaylar!
Okulların açılmasıyla influenza vakalarında artış olabileceğinin altını çizen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Atıcı, "İnfluenza, çocuklarda şu an sık gözüken bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. Yarıyıl tatilinden sonra okulların açılmasıyla çocukların okul, kreş gibi kapalı ortamlarda virüs, bakteri vb. enfeksiyonlara sebep olan mikropları birbirlerine daha hızlı ve kolay bulaştırmaları nedeniyle, üst solunum yolu enfeksiyonlarının yanı sıra akut bronşiolit ve zatürre gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığı da artabilir" dedi.
Birbirinden lezzetli yemekleri pişirip tüketmek, günlük beslenme rutinin temelini oluşturuyor. Bazen bu yemekler anında tüketilemeyebiliyor. Bu durumda da buzdolabında muhafaza edilebiliyor. Fakat pişmiş yemeği buzdolabında saklamak, beraberinde bazı zararları getirebiliyor. İşte tüm detaylar...
Ağız sağlığınız için doğal bir çözüm arıyorsanız dişlerinizi beyazlatmak ve ağız içindeki bakteri oluşumunu engellemek oldukça kolay! Bu doğal yöntem, diş etlerinizi güçlendirirken kötü ağız kokusunu da ortadan kaldırır. Hem sağlıklı hem de doğal bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçim!
Ig Nobel Ödülleri, bilim dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Nobel Bilim Ödülleri’nin açıklanmasından yaklaşık bir ay önce, eylül ayında veriliyor...
İstanbul'da bahçesinde baktığı yavru kedinin tırmalaması sonucu Bartonella bakterisi kaparak görme kaybı yaşayan 27 yaşındaki Emir Kurt, yaklaşık 2 aydır süren tedavi sonunda sağlığına kavuşmayı bekliyor.
Mutfak, günlük yaşamımızda en çok kullandığımız alanlardan biri, ancak farkında olmadan sağlığımızı tehdit edebilecek birçok kirli bölgeyi barındırıyor. Öyle ki gerekli hijyen koşulları sağlanmadığı zaman evinizin en kirli bölgesi olabilir. İşte tüm ayrıntılar...
Türkiye'nin verimli ovaları arasında yer alan, Kızılırmak Nehri'nin suladığı Bafra Ovası'nda ağustos ayında 25 bin dekar alana sebze ekimi yapıldı. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Bafra Ovası'nda bu sebzede 135 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti.
Limonun yarısını dolaba koymak, aslında büyük bir hata! Ağzı açık şekilde bırakılan limon; hızla kurur, besin değerleri azalır ve mikropların üremesi için uygun ortam yaratır. Zararları bunlarla sınırlı kalmıyor. İşte tüm ayrıntılar...
Son günlerde sayısı artan gribal enfeksiyonlar, uzun süren öksürükler ve halsizlikler vatandaşları olumsuz etkiliyor. Bu hastalıklar bazen bir ay boyunca sürüyor, hatta akciğer sorunlarına ya da kalıcı bir öksürüğe sebep olabiliyor. Diyetisyen Tilbe Akın Özkaya, salgın hastalıkları atlatmanın en büyük zorluğu olarak COVID-19 pandemisinin etkilerini gösterirken, pandemi döneminde zayıflayan bağışıklık sisteminin her türlü virüs, bakteri, ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara daha fazla açık hale geldiğini ifade etti. Özkaya bu noktada, salgın hastalıklara karşı korunmak için temel faktörün güçlü bir bağışıklık sistemi olduğunun altını çizdi.
Türkiye’nin kış turizminde önemli merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’nde sezonun açılması ve sömestir tatilinin de gelmesi ile kentte bulunanların işleri hareketlendi.
Türkiye'nin verimli ovaları arasında yer alan, Kızılırmak Nehri'nin suladığı Bafra Ovası'nda ağustos ayında 25 bin dekar alana sebze ekimi yapıldı. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Bafra Ovası'nda bu sebzede 135 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti.
İzmir'de Servet Polat'ın (60) yediği kumpirden zehirlenerek hayatını kaybetmesinin ardından işletmede görülen salmonella bakterisi, gıda güvenliğini gündeme getirdi. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, "Salmonella, hayvansal dışkı kaynaklı bir bakteridir. Doğru şartlarda hazırlanmayan, pişirilmeyen ve saklanmayan gıdalarda oluşma ihtimali çok yüksektir. Salmonella bakterisi de 48 saate kadar insan vücudunda üreme yapabilen bir bakteri. Vatandaşımız hastaneden taburcu edildikten 48 saat sonra hayatını kaybetmişti" dedi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, yaptığı yazılı açıklamada, rahim ağzı kanserinin (serviks) cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon hastalığı olduğunu, Human Papilloma Virüsü'nün (HPV) rahim ağzı kanserine yol açtığını belirtti.
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, bakterinin tehlikelerine ve gıda hijyenine değindi. Prof. Dr. Korkut, “Salmonella, en sık gıda zehirlenmesine yol açan bakterilerden biridir. Özellikle iyi pişmemiş et ve et ürünleri, kümes hayvanları, çiğ yumurta, mayonez gibi çiğ süt ürünleri ve pastörize edilmemiş sütlerden bulaşma riski oldukça yüksektir” dedi.
Buzdolabı, yiyeceklerimizi taze tutmak için tasarlanmış olsa da zaman zaman hoş olmayan kokularla karşılaşabiliriz. Bu kötü kokular, sadece rahatsız edici olmakla kalmaz, aynı zamanda buzdolabında saklanan yiyeceklerin kalitesini de etkileyebilir. Peki, buzdolabında kötü koku neden oluşur ve bu kokuları nasıl giderebilirsiniz? İşte detaylı rehberimiz!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, üst solunum yolu enfeksiyonlarında son 2 ay içinde yarı yarıya artış olduğuna dikkati çekip, "Hem İnfluenza A ve B hem de insan metapnömovirüsü dediğimiz yaygın akciğer iltihabına sebep olabilen viral tabloyla karşı karşıyayız" dedi.
Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Doğukan Susam, çocuklarda ağır seyreden influenzanın tedavisinde antibiyotik kullanımının fayda etmeyeceğini söyleyerek, "Tedavi planı destek tedavisi şeklindedir" dedi.
Türkiye'nin verimli ovaları arasında yer alan, Kızılırmak Nehri'nin suladığı Bafra Ovası'nda ağustos ayında 25 bin dekar alana sebze ekimi yapıldı. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon Bafra Ovası'nda bu sebzede 135 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti.