Son dakika ai haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ai gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ai haber sayfamızda...
28-29 Mayıs’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Perakende Günleri 2025, dünyanın en saygın teknoloji vizyonerlerinden Peter Hinssen’i ağırlıyor. Sektörün geleceğini şekillendirecek bu önemli buluşmada, yapay zekânın “abartıları” değil, “gerçekleri” konuşulacak.
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’ne (ITU) bağlı, Yerleşik Yapay Zekâ Odak Grubu’nun ilk toplantısı Turkcell ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. Etkinliğe Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ile ITU Standardizasyon Bürosu Direktörü Seizo Onoe’nin yanı sıra dünya genelinden 100’ü aşkın sektör temsilcisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, “Bu etkinliğe ev sahipliği yapmak, sadece Türkiye’de değil global ölçekte de dijital dönüşüme liderlik etme vizyonumuzun da bir yansıması” dedi.
Başlıktaki bu cümleyi söyleyen kişi, Technovation’ın CEO’su Tara Chklovski... Kariyerini cinsiyet eşitsizliğine son vermeye adayan Chklovski, 8-18 yaş aralığındaki genç kızların kendi teknoloji odaklı şirketlerini kurmalarını desteklemek amacıyla Technovation şirketini kurmuş bir isim.
Bayram heyecanının yaşandığı bu tatil dönemlerinde, 13 yaş altı çocukların internet kullanımı büyük ölçüde artıyor. Bu durum da siber zorbaların ve dolandırıcıların iştahını kabartıyor. Siber güvenlik riskinin tavan yaptığı bu
Geçtiğimiz haziranda 3.3 trilyon doları aşan piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi unvanını kazanan Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi Nvidia, ABD’nin San Jose kentinde düzenlediği GTC 2025 geliştiriciler konferansında adeta geleceği tanımladı.
Hollywood oyuncuları, yönetmenleri ve senaristlerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce isim, ABD hükümetinden yapay zeka (AI) alanındaki yasalardan taviz vermemesini istedi.
Doğal kaynakların korunması, atık miktarının azaltılması, israfın önlenmesi ve ekonomik dengesizliklerin önüne geçilmesi adına geliştirilen ‘takas’ ve ‘yardımlaşma’ uygulamaları küresel çapta akım haline geldi.
Turkcell, yapay zeka destekli şebeke yönetimi ve optimizasyonuna yönelik küresel bir iş birliği gerçekleştirdi. Yapay zekayı hücresel teknolojilere entegre ederek Radyo Erişim Şebekesi (RAN) ve mobil ağları daha da geliştirmeyi amaçlayan uluslararası iş birliği platformu AI-RAN Alliance’a katılan Turkcell, Türkiye’den bu birliğe üye olan ilk şirket olduğunu duyurdu.
Global Vodafone Vakfı’nın aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 Avrupa ülkesini kapsayan araştırmasına göre; yapay zekâ eğitimin önemli bir parçası haline geldi. Türk öğrenciler bazı çekincelere rağmen, yapay zekânın profesyonel hayatlarına ve öğrenme süreçlerine önemli katkı sağladığını düşünüyor.
Global Vodafone Vakfı’nın aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 Avrupa ülkesini kapsayan araştırmasına göre; yapay zekâ eğitimin önemli bir parçası haline geldi...
Global Vodafone Vakfı’nın aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 Avrupa ülkesini kapsayan araştırmasına göre; yapay zekâ eğitimin önemli bir parçası haline geldi. Türk öğrenciler bazı çekincelere rağmen, yapay zekânın profesyonel hayatlarına ve öğrenme süreçlerine önemli katkı sağladığını düşünüyor.
1-7 Mart deprem haftasını geride bırakırken deprem gerçeğiyle yaşamayı da iyice öğrendik. Artık afetlere karşı daha da hazırlıklı olmamızı sağlayan yapay zeka destekli ileri teknolojiler, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Yeni nesil çözümler, depremlerden gaz sızıntılarına kadar birçok tehlikeyi önceden tespit ederek potansiyel felaketleri engelliyor. Afet anında ise bu teknolojiler, hızlı veri analizi yaparak arama kurtarma ekiplerine kritik bilgiler sunuyor. Bu noktada yerli ve milli imkanlarla geliştirilen teknolojiler de kendini göstermeye devam ediyor. İşte son dönemin en önemli afet bazı afet çözümleri...
Bu yılki ana teması “Yakınlaştır, Bağla ve Yarat” olan mobil teknoloji dünyasının en prestijli etkinliklerinden Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2025, çığır açan yeniliklere ev sahipliği yaptı...
Bu yılki ana teması “Yakınlaştır, Bağla ve Yarat” olan mobil teknoloji dünyasının en prestijli etkinliklerinden Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2025, çığır açan yeniliklere ev sahipliği yaptı. Anten gerekmeden kapsama sorununu çözen uydu teknolojisi, güneş enerjisiyle şarj olan bilgisayar ile telefon ve tabii ki ‘yapay zeka’ fuara damga vurdu. Türkiye’den de 33 şirket fuarda yerini aldı.
Turkcell ve Samsung, 5G destekli akıllı cihazları Türkiye’de daha geniş kitlelere ulaştırmak için iş birliği yaptı. Barselona’da süren Mobil Dünya Kongresi’nde imzalanan anlaşmanın önemine değinen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Turkcell olarak, 5G’nin ülkemizde en verimli şekilde hayata geçmesi ve erişilebilir olması için öncü adımlar atıyoruz. Samsung ile yaptığımız bu iş birliğiyle, müşterilerimize en iyi dijital deneyimi sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Yapay zeka teknolojileri bebek bakımına da el attı. Amaç, miniklerin dünyasını daha derinlemesine anlamak ve onların ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmek. Bu noktada ebeveynlerin en önemli yardımcısı olmaya aday olan yapay zeka, örneğin bebek ağladığında bunun sebebini, yüz mimiklerinden anlık duygu durumlarını, çıkardığı seslerle dil gelişimlerini ve uykudaki durumlarını anlık olarak analiz edebiliyor. Özetle yapay zeka sadece ebeveynlerin yaşamlarını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda bebeklerin sağlıklı gelişimine de katkıda bulunuyor. İşte bu kapsamda geliştirilen yeni nesil uygulamalar...
Akbank, 2025 yılı için teknoloji yatırımlarını yüzde 50’den fazla artırarak 315 milyon dolara çıkardı. Böylece bankanın son 5 yılda bu alana yaptığı toplam yatırım 1 milyar doları aşacak.
Yapay zeka dünyası, her geçen gün daha da büyüleyici bir hal alıyor. ChatGPT, Gemini, Grok-3 ve DeepSeek-V3 gibi dev modeller, kullanıcıların karşısına benzersiz özelliklerle çıkıyor ve rekabet her geçen gün daha da kızışıyor. Her birinin yetenekleri kullanıcının ihtiyaçlarına göre değişse de akıllara sürekli şu soru geliyor: En iyisi hangisi? Küçük bir deney yaptık ve bu soruyu kendilerine sorduk.
Türkiye’nin ilk milli SİHA’sı Bayraktar TB2, turbo motor ve gelişmiş yapay zekâya sahip versiyonuyla yeniden doğdu. Üstün irtifa, yüksek hız ve gelişmiş yapay zekâ kullanan akıllı uçuş kabiliyetiyle muharebe sahasında dengeleri değiştirecek yeni nesil Bayraktar TB2T-AI SİHA , test uçuşlarıyla gökyüzündeki yerini aldı.
Türkiye'nin ilk milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2'nin, turbo motor ve gelişmiş yapay zekaya sahip yeni versiyonu Bayraktar TB2T-AI SİHA, test uçuşlarına başlayarak, gökyüzündeki yerini aldı.
Apple, yeni iPhone modelini tanıttı: iPhone 16e! Bu yeni model, teknoloji dünyasında önemli değişiklikler sunuyor. iPhone SE'nin yerini alacak olan 599 dolarlık iPhone 16e, yapay zeka (AI) ve kendi geliştirdiği hücresel modem çipiyle dikkat çekiyor. İşte detaylar: