Son dakika ai haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ai gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ai haber sayfamızda...
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar "Fergani, yörünge transfer araçları üzerine çalışıyor. Uzaya çıktıktan sonra sizi alçak yörüngeden biraz daha uzak yörüngelere taşımak üzere platformlar geliştiriyor. 50 tonluk bir fırlatma sistemi üzerine çalışmalarımız da bir yandan başladı" dedi.
Gelişen teknoloji, her alanda hayatımızı dönüştürmeye devam ediyor. Dijital dönüşüm ve yapay zeka, ev yaşamımızdan iş hayatına, alışveriş deneyiminden sağlığımıza kadar her alanda etkili olmaya başladı. Bu dönüşüm, yalnızca yaşam tarzımızı değiştirmiyor, şirketlerin iş yapma biçiminde de köklü değişiklikler sağlıyor. Bu yeni çağda işletmeler rekabette öne çıkmak ve müşterilerine daha iyi deneyimler sunmak için dijital dönüşümden faydalanıyor.
Yeni eğitim dönemi 9 Eylül’de başlıyor. Yoğun çalışma temposu için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, öğrenciler için geliştirilen en güncel yapay zeka destekli mobil uygulamalar, öğrenmeyi çok daha eğlenceli ve interaktif hale getiriyor. Kişiselleştirilmiş çalışma planları oluşturan, anında geri bildirim yapan, çalışma sonrası başarıyı takip eden ve tüm öğrenme materyallerine kolay ulaşım sağlayan bu akıllı uygulamalar sayesinde zorlanılan konular, çok daha kolay anlaşılabiliyor. İşte tüm derslerde fayda sağlayacak yapay zeka temelli o sihirli yazılımlar...
Genç mühendis adaylarının motivasyonlarını artırmak ve hayal güçlerini genişletmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan T3Al Hackathon Yarışması, TEKNOFEST 2024’te teknolojiseverlerle buluşacak. T3 Vakfının yürütücülüğünde ve T3Al Büyük Dil Modeli Geliştirme Projesi paydaşlarının desteğiyle düzenlenecek olan bu yarışma kamu, özel sektör ve üniversitelerin katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.
Katma değerli üretimlere verilen hibeler ve teknoparkların sunduğu altyapı hizmetleri sayesinde Türkiye’de girişimcilik ekosistemi hızla büyümeye devam ediyor. Bu başarıda en büyük etkenlerin başında kuşkusuz yerli teknolojinin gücü ve yetenekli genç insan kaynağı geliyor. Ortaya çıkan pek çok girişim yeni istihdam alanları ortaya çıkardığı gibi, uluslararası çapta da büyük ses getiriyor. İşte son dönemin parmak ısırtan bazı girişimleri...
Yapay zeka her alanda olduğu gibi TIP’ta da erken teşhis, hızlı tedavi, uzaktan ameliyat ve ilaç gelişimi konularında devrim yaratıyor. Peki bu durum, doktorların yerini yapay zekanın alacağını mı gösteriyor? Bu teknolojiye ne kadar güvenebiliriz? Akıllı saatler gerçekten doğru sağlık taraması yapabiliyor mu? Robotlar ameliyatlara tek başlarına girebilir mi? Merak edilen detayları işin uzmanına sorduk.
“En Etkin 50 CFO” araştırması sonuçlandı. Binden fazla şirketin finansal performansları ve bireylerin etkinlikleriyle bu yıl sıralanan listede, yöneticilerin yüzde 30’u kadın. Yüzde 60’ı yüksek lisans mezunu. Finansın Liderleri ödüllerini 22 Mayıs’ta “Re-Navigating In The Age Of AI” teması ile düzenlenecek ‘CFO Summit 2024’te alacak.
Instagram, Facebook, WhatsApp ve Messenger kullanıcıları, artık bilgi edinmek için Meta’nın en son yapay zekâ asistanıyla desteklenen yeni teknolojisini (Llama 3) kullanabilecek...
Teknoloji şirketleri, bu yılki seçimlerde yapay zekânın aldatıcı kullanımına karşı güçlerini birleştirdi ve Münih Güvenlik Konferansı’nda geçen hafta önemli bir anlaşmaya imza attı.
Girişimcilik yarışmaları hız kazandı. Özellikle teknoloji, sağlık, enerji ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda tüm dünyaya yenilik getiren bir girişiminiz varsa yatırımcılar kuyrukta bekliyor. Yeter ki projenizi en basit dille pürüzsüz bir şekilde anlatın.
Yüz ve sesi olduğu gibi taklit edebilen ‘deepfake’ teknolojisi ile yapılan dolandırıcılıklar hızla artıyor. Peki bu videoların sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sahtekarlara karşı hukuki yaptırımlar neler? Mağdurlar ne gibi yollar izlemeli? İşte detaylar...
Gelecek bilimciler 2050’den sonra cenazeler ve ölülerle ilgili teknolojiye dair tahminlerini paylaştı. İnsanların dijital ikizleri öldükten sonra da yaşamaya devam edecek, ölüler kendi cenazelerinde konuşma yapabilecek. İşte insanlığı bekleyen o gelişmeler:
Dünyanın en zengin ikinci insanı Elon Musk, teknoloji şirketi Neuralink'in geliştirdiği çipler için insan deneyleri onayı aldı. Yani, şirket bu çipi insanlarda test edebilecek. Ancak bunun için felçli gönüllüler aranıyor.
Tayland mutfağı diğer Uzak Doğu mutfakları gibi İstanbulluların sevdiği yemeklere sahip. Tepebaşı’nda TRT’nin karşısındaki Çok Çok’u bilirsiniz. Ama ben size Çok Çok Pera’yı anlatacağım. Diğer Çok Çok, Tay mutfağının harika örneklerini sunarken, Çok Çok Pera, Tay mutfağını daha sofistike bir şekilde fine dining kurallarıyla karşımıza çıkarıyor. Çok Çok Pera’nın sürprizlerle dolu müthiş menüsünde ise uzun zaman Tayland Kraliyet Ailesi’nin aşçılığını yapmış Şef Khun Nuch var. Kendisi dünyanın en tatlı insanı olabilir! Ama tatlı olduğu kadar da gastronomi alanında derya deniz. Bu konuda yazdığı kitaplar, ülkesinde çektiği TV programları bunun delili. Çok Çok Pera geleneksel Tay mutfağını modern dokunuşlarla unutulmaz bir deneyime dönüştürüyor. Yediğiniz her şeyden ayrı bir tat alıyorsunuz. Ayrıca bu restoranda o kadar çok detay var ki anlata anlata bitmez.
Girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunma amacıyla Sabancı Topluluğu tarafından hayata geçirilen Sabancı ARF Almost Ready to Fly Girişim Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi başladı.