Son dakika anemi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan anemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan anemi haber sayfamızda...
Genellikle geç evrede fark edilen yumuşak doku kanserleri, çocukluk çağında da ortaya çıkabiliyor. Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, "Yumuşak doku kanserlerinin yarısı çocukluk yaşında görülen atipik çizgili kas hücrelerinden kaynaklanan ve ender rastlanan kötü huylu tümörlerdir" diyerek, şüpheli kitlelerde zaman kaybetmeden ortopedik onkoloğa başvurulması gerektiğini vurguladı.
uzursuz bacak sendromunun nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, "Esas neden beyindeki dopamin dengesizliğidir. Bu durum beyinden kas hareketlerini kontrol edecek mesajların gönderilememesine yol açar. 40 yaş öncesi hastalarda görülen huzursuz bacak sendromu genelde genetiktir. Fakat her yaşta başlayabilir ve yaşla birlikte kötüleşme eğilimindedir" dedi.
Huzursuz bacak sendromunun nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, "Esas neden beyindeki dopamin dengesizliğidir. Bu durum beyinden kas hareketlerini kontrol edecek mesajların gönderilememesine yol açar. 40 yaş öncesi hastalarda görülen huzursuz bacak sendromu genelde genetiktir. Fakat her yaşta başlayabilir ve yaşla birlikte kötüleşme eğilimindedir" dedi.
Demir, vücudumuz için hayati öneme sahip bir mineraldir. Özellikle kan hücrelerinin üretiminde kritik rol oynar. Demir eksikliği, halsizlik, yorgunluk ve anemi gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Pekmez gibi doğal kaynaklar, demir eksikliğini gidermede önemli bir yer tutarken, kırmızı etin de bu alandaki etkisi tartışmasızdır.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sena Arıcı, iki haftadan uzun süren, dinlenmeyle geçmeyen halsizlik ve yorgunluğun; kalp ve damar hastalıkları, anemi, tiroit veya metabolizma hastalıklarına işaret ettiğine dikkat çekerek bu durumda doktora başvurulması uyarısında bulundu.
Kalp damar hastalıklarının önlenmesinde yaşam tarzı değişikliklerinin önemine değinen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, “Haftada en az iki kez balık tüketimi, düzenli egzersiz ve doğru yağ kullanımıyla kalp krizini büyük ölçüde engellemek mümkün. Sigarayı bırakmak, ideal kiloya ulaşmak, düzenli egzersiz yapmak ve trans yağlardan uzak durmak, kalp krizini büyük oranda önlemenin en temel adımları arasında yer alıyor” dedi.
Kansızlık, yani anemi, günümüzde pek çok kişinin sahip olduğu bir sağlık sorunu. Genellikle demir eksikliğinden kaynaklanan bu durum, yorgunluk, baş dönmesi, zayıf bağışıklık ve halsizlik gibi pek çok olumsuz etkisiyle yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebiliyor. Peki, kansızlığa ne iyi gelir?
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, Türkiye'nin kadınların yüzde 20'si, hamilelerin yüzde 50'si, erkeklerin de yüzde 3'ü demir eksikliği anemisinden etkilendiğini söyledi.
Demir, vücut sağlığı için hayati bir mineraldir. Bu nedenle, yıllık sağlık kontrollerinde demir ve ferritin seviyelerimizi ölçtürmek oldukça önemlidir. Zira demir depoları azaldığında, ciddi sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Bunların başında ise kansızlık (anemi) gelir.Prof. Dr. Osman Müftüoğlu vücudun demir değerlerini zirveye taşımak için bir arada tüketilmesi gereken besinleri açıkladı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Şükrü Onur Halaç, çocuklarda demir eksikliği ve anemisine dikkat çekerek, "Demir eksikliğine bağlı kansızlığın özelikle 6-24 aylık çocuklarda, doğurganlık çağındaki kadınlarda, okul çağındaki çocuklarda ve adolesan çağında sıklıkla görülmekte ve ağır seyretmekte" dedi.
Vücudumuzun kusursuz bir şekilde çalışması için vitamin ve mineral dengesini iyi sağlıyor olmak ve besin tüketimini bu doğrultuda yapmak oldukça önemli. Vücudunuz vitamin ve mineral eksikliği yaşadığında bazı belirtiler göstererek size uyarı verebilir. İşte vitamin ve mineral eksikliğiniz olduğunu gösteren o belirtiler...
Demir, insan vücudunda en çok ihtiyaç duyulan vitamin değerleri arasında yer alıyor. Bu vitaminin eksikliğinde kronik yorgunluk, depresyon, anemi gibi ciddi pek çok rahatsızlık görülebiliyor. Demir zenginliği ile adını duyurmuş olan ıspanağı 8'e katlayan bir besin bulunuyor. İşte içerisinde en çok demir bulunan o şifa kaynağı...
Demir, vücut sağlığı için hayati bir mineraldir. Bu nedenle, yıllık sağlık kontrollerinde demir ve ferritin seviyelerimizi ölçtürmek oldukça önemlidir. Zira demir depoları azaldığında, ciddi sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Bunların başında ise kansızlık (anemi) gelir.Prof. Dr. Osman Müftüoğlu vücudun demir değerlerini zirveye taşımak için bir arada tüketilmesi gereken besinleri açıkladı.
Helikobakter pilori enfeksiyonunun aynı isimli bakterinin mide dokusunu enfekte etmesiyle meydana gelen rahatsızlık olduğunu söyleyen mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver, bulaşıcı olan enfeksiyonun günümüzde hızla yayıldığını dile getirdi. Hastalığın genellikle çocukluk çağında başlamaya meyilli olduğunu belirten Dr. Alver, “İnsanlık son yıllarda çeşitli enfeksiyon hastalıkları ile mücadele ediyor. Gözden kaçan en önemli salgın Helicobacter pyloridir. Mide ve bağırsak kanserlerinde giderek artış var. Bundaki en önemli etken Helicobacter pylori adı verilen bu bakteridir” dedi.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Özüm Polat, "Hemoglobin değerinin erişkin erkekte 14 gram, erişkin kadında 12 gramın altında olması anemi (kansızlık) olarak tanımlanır. Kulak çınlaması ve baş dönmesi anemi habercisi olabilir" dedi.
Farklı hastalıkların üşüme hissi oluşturabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakani Hazar, “Solunum yolu, mide-bağırsak ve idrar yolu enfeksiyonları, menenjit, hipotiroidi, romatolojik hastalıklar, mineral eksiklikleri, kalp-damar hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları ve hipotermi üşüme hissi oluşturabilir. Üşüme vücutta yeteri kadar D vitamini bulunmadığında olabilir. Yorgunluk, kemik ve kaslarda güç kaybı, vücut ağrısı, üşüme, uykusuzluk ve yaraların daha geç iyileşmesi görülen semptomlardır” dedi.
Kırmızı kan hücrelerinin yetersiz olmaları nedeniyle organlara az sayıda oksijen taşınması sonucu oluşan halsizlik, çabuk yorulma ve ciltte solukluk, aneminin genellikle ilk belirtileri oluyor.
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre dünya çapında çocukların yüzde 25’inin kadınların yüzde 40’ının anemi yaşadığını vurgulayan Dr. Edvin Murrja, “Bu durum özellikle doğurganlık çağındaki kadınlar ve hamileler için ciddi bir sağlık sorunu teşkil etmektedir. Gebelikte kansızlık bebeğin gelişimine engel olabilir” dedi.
Hurma şurubu, geleneksel olarak tatlandırıcı olarak kullanılan, besleyici ve şifa kaynağı bir üründür. Doğal ve sağlıklı içerikleri ile son yıllarda popülerlik kazanmıştır. İçeriğinde yüksek miktarda şeker, vitamin, mineral ve lif barındıran hurma şurubu, vücuda pek çok fayda sağlar. Peki, hurma şurubunun sağlık açısından faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır ve hangi hastalıklara iyi gelir? İşte, hurma şurubunun faydaları ve kullanım alanları...
Demir, insan vücudunda en çok ihtiyaç duyulan vitamin değerleri arasında yer alıyor. Bu vitaminin eksikliğinde kronik yorgunluk, depresyon, anemi gibi ciddi pek çok rahatsızlık görülebiliyor. Demir zenginliği ile adını duyurmuş olan ıspanağı 8'e katlayan bir besin bulunuyor. İşte içerisinde en çok demir bulunan o şifa kaynağı...