Son dakika baş ağrısı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan baş ağrısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan baş ağrısı haber sayfamızda...
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerine Pazarcık ilçesindeki evlerinde yakalanan Besime Özdemir (30), erken doğumla dünyaya gelen bebeği Mehmet Eren’in (2), Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastası olduğunu öğrenince ailesiyle birlikte ikinci bir yıkım yaşadı. Depremin ardından Bursa’ya yerleşen aile, oğullarının tedavisi için gerekli olan 1 milyon 819 bin 500 doların toplanması için kampanya başlattı. Şu ana kadar bu tutarın yaklaşık yüzde 56’sı toplandı. Besime Özdemir, “Kampanyamıza verilen valilik izin süresinin tamamlanmasına son 4 ayımız kaldı ve 3’üncü bir valilik izni alma şansımız yok” dedi.
Uzman Diş Hekimi ve Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, son dönemde artan reflü vakalarına dikkat çekerek çarpıcı bir tespitte bulundu. Prof. Dr. Özkan, "Reflü sanıldığı gibi sadece mide kaynaklı bir hastalık değil. Çoğu zaman sessizce ağızda başlar" dedi.
Henüz 35 yaşındaydı ve görünürde oldukça sağlıklı bir yaşam sürüyordu. Fakat bir sabah başlayan baş ağrısı, kısa sürede hayatının yönünü değiştirdi. Başta sıradan gibi görünen ağrı, zamanla şakaklara, çeneye ve kulaklara yayılmaya başladı. Daha da garibi, dili morarmaya ve işlevini yitirmeye başlamıştı. Konuşmakta zorlanıyor, her geçen gün daha fazla yoruluyordu. İlk teşhisler, çene eklemine bağlı bir problem olabileceği yönündeydi. Ancak gerçek çok daha ciddi ve karmaşıktı. Peki, bu gizemli rahatsızlığın ardındaki neden neydi? İşte detaylar...
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Anıl Doğan, son dönemde tüm dünyayı etkileyen küresel ısınmanın alerjik hastalıkların sayısını artıran faktörlerden bir tanesi olduğunu belirterek, çocuklardaki alerjik hastalıkları anlattı. Uzman Dr. Doğan, “İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çocuklarda bahar alerjisi ve benzeri alerjik durumlar sık görülüyor. Özellikle de alerjik altyapılı çocuklar burun akıntısı, hapşırık, burunda ve gözlerde kaşıntı, öksürük, hırıltı, nefes darlığı gibi yakınmalarla hastanelere başvurabiliyor. Aileler genellikle alerji ve soğuk algınlığını birbirine karıştırabiliyor” dedi.
Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, tavuk döner yedikten sonra yaşanan zehirlenmelere ilişkin, "Gıda zehirlenmesi 6-12 saat içerisinde ishal, kusma, mide bulantısı ve baş ağrısı belirtileriyle ortaya çıkıyor. Hızla doktora başvurmak lazım. Çünkü özellikle salmonella ölümle sonuçlanabilir" dedi.
Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, tavuk döner yedikten sonra yaşanan zehirlenmelere ilişkin, "Gıda zehirlenmesi 6-12 saat içerisinde ishal, kusma, mide bulantısı ve baş ağrısı belirtileriyle ortaya çıkıyor. Hızla doktora başvurmak lazım. Çünkü özellikle salmonella ölümle sonuçlanabilir" dedi.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, uykuda solunum durması olarak tanımlanabilecek bu rahatsızlığın, iş ve sosyal hayatı etkilediğine, hatta trafik güvenliğini tehdit eden ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti.
İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mahir İğde, "Alerjik rinitten korunmanın en etkili yolu, alerjiye neden olan maddelerden uzak durmaktır. Özellikle astımı olan çocuklarda hemen doktora başvurulmalıdır. Ancak, çocuğunuzun alerjik rinit belirtileri varsa, belirtiler şiddetliyse veya uzun sürüyorsa, çocuğunuzun uyku veya okul başarısı etkileniyorsa da bir doktora başvurmanız gerekir" dedi.
Akciğer kanserinde beslenmenin öneminin altını çizen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Öz, "Akciğer kanseri tedavisinde beslenme, hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek, tedaviye bağlı yan etkileri hafifletmek ve genel yaşam kalitesini artırmak açısından kritik bir rol oynar. Akciğer kanseri hastalarının dengeli bir diyetle yeterli besin alması, tedavi sürecini daha iyi tolere etmelerine yardımcı olabilir" dedi.
Bazen mutfaklarda sıkça karşılaştığımız, ancak şifa kaynağı olarak gücünden çoğu zaman habersiz kaldığımız bir bitki, sağlık açısından pek çok fayda sunuyor. Mide bulantısı, baş ağrısı, soğuk algınlığı gibi yaygın sorunların yanı sıra, stresle mücadele ve kas ağrılarının giderilmesi gibi durumlar için de oldukça etkili. İşte hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı destekleyen o bitki!
Peki, bu ayı nasıl değerlendirmeli, beslenmede ruhsal ve bedensel doyumu sağlamak adına yapmanız gereken bazı ipuçları var hadi gelin biraz Ramazan orucundan ve beslenmedeki ipuçlarından bahsedelim
Uzman Diyetisyen Cansu Arslan, oruç tutulurken sahura kalkmanın önemine vurgu yaparak, bu durumun kişilerde çeşitli sağlık problemlerine sebep olabileceği için çok doğru bir davranış olmadığını belirtti.
Yoğun tıkanıklık ve sinüzit ağrıları, doğru adımlar atıldığında hızla hafifliyor. Doğal yöntemlerle rahatlama sağlamak, vücudun kendi iyileşme gücünü harekete geçiriyor. Sinüslerdeki o sıkışmış hissi anında yok etmek için doğal çözümlerden faydalanmaya ne dersiniz?
İngiltere’de yaşayan 2 yaşındaki Juwan, bir tanıdığının onu öpmesi sonucu görme yetisini kaybetti. Acılı anne, bebeklerin öpülmesinin ciddi sağlık riskleri taşıdığını belirterek diğer aileleri uyardı. Oğlunun yaşadığı bu trajik olayın ardından, benzer durumların yaşanmaması için farkındalık yaratmaya çalışıyor. İşte tüm detaylar!
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nden Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Baş ağrısı, stresli bir günün sonunda ya da yoğun bir haftanın yüküyle başımıza bela olabiliyor. Ama bu sorunla savaşmak için ilaçlara başvurmanıza gerek yok! Doğal yollarla rahatlama sağlayan bazı kokular, baş ağrısının etkilerini saniyeler içinde hafifletebilir. Peki, Hangi kokunun size iyi geldiğini keşfetmek ise oldukça kolay; birkaç damla ile rahatlık hissetmeye ne dersiniz?
Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC), son dönemde büyük bir sağlık kriziyle karşı karşıya. Ülkede, bir hafta içinde 1300’den fazla kişi hastalandı ve 50’den fazla insan hayatını kaybetti. Bu hastalık, sağlık yetkililerinin kimliğini henüz belirleyemediği, tespit edilemeyen bir hastalık olarak tanımlanıyor. Üstelik, sadece bu gizemli hastalık değil, ülke şimdi de çok çabuk bulaşan ve dünyayı tehdit edebilecek bir virüsle de mücadele ediyor.
Gün içinde uyuklama, dikkat dağınıklığı ve baş ağrısı gibi belirtilerin uyku apnesi nedeniyle olabileceğini belirten Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Buse Çağla Arı, “Toplumda sanılandan daha yaygın olan uyku apnesi sadece horlama sorunu değildir. Uyku apnesi Alzheimer, inme ve kalp hastalıkları riskini artırıyor” dedi.
Ramazan ayının gelmesiyle anne adaylarının merak ettiği konuların başında ‘Hamileyken oruç tutabilir miyim?’ sorusu geldiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Hamilelik sürecinde oruç tutulması kişinin genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak verilecek bir karardır. Ancak oruç tutarak uzun saatler boyunca yaşanacak açlık ve sıvı kaybı doğumsal kusurlar, gelişimsel gerilik, erken doğum gibi birtakım riskleri beraberinde getirebilir” dedi.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, Türkiye'nin kadınların yüzde 20'si, hamilelerin yüzde 50'si, erkeklerin de yüzde 3'ü demir eksikliği anemisinden etkilendiğini söyledi.