Batman'da uzun kış gecelerinde tüketmek için her çeşit meyve kurutulmak üzere damlara serilmeye başlandı. Hazırlanan yiyecekler kış aylarında tüketilmek üzere kurutuluyor. Peki, kışlık hazırlık nasıl yapılır? Kışlık hazırlığın püf noktaları nelerdir?
İklimsel yetişme koşullarındaki farklar nedeniyle mevsiminde tüketemediğimiz gıdaları veya sera ile yeterli lezzete ulaşamayacağımız sebze ve meyveleri farklı mevsimlerde de güvenle tüketebilmek için konserve, kurutma ve tuzlama gibi yöntemler uyguluyoruz. Ancak bu yöntemlerin ideal şartlarda uygulanmaması veya hazırlanan besinin uygun şekilde saklanmaması güvenli dediğimiz besinlerin dahi risk oluşturmasına yol açıyor. TMMB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi hem konserve yaparken hem de satın alırken bazı konulara çok dikkat etmemiz gerektiğini belirtiyor.
Romatizma, milyonlarca insanı etkileyen, bağışıklık sistemindeki sorunlar nedeniyle eklemlerin iç yüzeyinde iltihaplanmalara neden olan kronik bir rahatsızlıktır. Uzun dönemli, tedavi edilmeyen romatizma, oluştuğu eklemlerin hareket kabiliyetini kısıtlar. Bu besinler romatizma ağrılarını azaltmaya yardımcı oluyor.