Son dakika Bilişim Vadisi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bilişim Vadisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bilişim Vadisi haber sayfamızda...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ülkemiz genç ve dinamik nüfusuyla, potansiyeliyle, güçlü bir üretim ve teknoloji geliştirme altyapısıyla Avrupa Birliği'ni küresel rekabette öne çıkaracak kabiliyete sahiptir. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği kazan-kazan esasına dayalı stratejik bir hamle olarak tarihe geçecektir. Halihazırda sürdürdüğümüz yakın ilişki ve iş birliğinin artık adını koyma vakti gelmiştir" dedi.
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, insansız araçlar alanındaki teknoloji geliştirme faaliyetlerini desteklenmesini amaçlayan Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması için başvurular 1 Mart tarihine kadar devam ediyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'Dört yıllık dönemde, bir önceki dört yılın toplamının 10 katı kadar Türkiye'nin teknoloji girişimlerine yatırım gerçekleşmiş oldu. Bu, doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi.' dedi.
Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar, vefatının üçüncü yılında anılıyor. Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı ile 13 binden fazla öğrenciye burs verildi. Temellerini attığı Baykar'ın SİHA ve TİHA ihracatı başarısı, Selçuk ve Haluk Bayraktar'a vergi şampiyonluğu getirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Kalite Kampüsü'nün Türkiye'nin kalite ve uygunluk değerlendirme üssü olacağını belirterek, 'Ülkemizin üretim altyapısı için güç çarpanı vazifesi görecektir. Türk Standardları Enstitüsünü (TSE) küresel uygunluk değerlendirme pazarında bölgesel bir oyuncu konumuna taşıyacaktır.' dedi.
Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi’ne ilişkin, “Bilimsel araştırmalar, Marmara'da 30 yıl içerisinde depremin olma olasılığının bugün revize rakamı yüzde 47 olarak öngörüyor. Yüzde 47 şaka değil. Yazı-turayı yüzde 50 ile atıyorsun. Yani böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız” dedi.
Eğer şirketinizde verimliliğin düştüğünü, hata oranının arttığını, sorumluluk duygusunun azaldığını, proje teslim sürelerinin geciktiğini, işten ayrılma isteğinin yükseldiğini, şirket etkinliklerine katılımın azaldığını, çalışanlar arasında şikayetlerin arttığını ve ekip çalışmalarına katılımın düştüğünü hissediyorsanız, bu durum çalışanlarınızın şirkete olan bağlılıklarının azaldığının bir göstergesi olabilir. Bu durumu görmezden gelmek yerine, kökenine inerek çözüm üretmek, şirketinizin uzun vadeli başarısı için kritik önem taşır. Peki işi sahiplendirmek ve sadakati artırmak için neler yapmalı? İşte formüller...
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında sistem ekipmanının temin işinin İsrailli bir firmaya değil, İstanbul Bilişim Vadisi'nde bulunan yerli bir firmaya verildiğini, UTTS kapsamındaki hiçbir yazılım süreci, veri depolama hizmeti veya donanım temininin İsrailli bir firma tarafından gerçekleştirilmediğini bildirdi.
Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın girişimci kadınlara destek olmak ve rehberlik etmek amacıyla başlattığı “İnovasyonda Kadın Programı”nda bu yıl finale kalan iki ayrı kategorideki 6 kadın girişimci toplam 1 milyon TL ödüle layık görüldü. Girişimci kadınlar ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, İstanbul Valisi Davut Gül ile KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Tech Visa Programı'nın, teknoloji alanında uzman bireyler ve yenilikçi girişimciler için Türkiye'de güçlü bir gelecek inşa etmeyi hedefleyen kapsamlı ve avantajlarla dolu bir program olduğunu belirterek, 'Programın hayata geçirilmesi noktasında çok sayıda ulusal ve uluslararası paydaşımızla da işbirliği halindeyiz' dedi.
TEKNOFEST kapsamında insansız kara araçları ile tarım teknolojilerinin geliştirilmesi hedefiyle düzenlenen Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışma Finalleri 26-30 Ağustos tarihlerinde İzmir Bilişim Vadisi’nde gerçekleşecek.
TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bir neslin artık TEKNOFEST'ten yetiştiğini belirterek, "Biz buralardan dünya markası, dünyaya damgasını vuracak birçok Türk markasının çıkacağına inanıyoruz." dedi.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında BİLİŞİM VADİSİ ve TÜBİTAK yürütücülüğünde geleceğin otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi için düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’nın final süreci başladı. Final süreci 20-23 Ağustos tarihlerinde Bilişim Vadisi’nde gerçekleşiyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "Türkiye'nin 11 şehrinde önümüzdeki 2 ay boyunca düzenleyeceğimiz yarışmalar, Türkiye'nin geleceğine çok önemli kazanımlar getirecek, gençlerimizin yetişmesine ve bizimle buluşmasına imkan tanıyacak." dedi.
Bilişim Vadisi yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması’nın final değerlendirme süreci 8-9 Ağustos tarihlerinde Bilişim Vadisi Kocaeli Kampüsü’nde gerçekleşiyor.
Dünyanın önde gelen seyahat yazılımları geliştiricisi Amadeus’un İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi açıldı. Dijital teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak yatırımla, özellikle seyahat teknolojileri alanında yeni fikir ve girişimlerin Türkiye’de gelişip ölçeklenmesinin önü açılacak. Yaklaşık 500 yazılım geliştiricinin çalışacağı merkez; yıl sonuna kadar Nice ve Bengaluru Ar-Ge merkezlerinin ardından dünyanın üçüncü büyük Ar-Ge noktası olacak. �
TEKNOFEST, genç mühendis adaylarının motivasyonlarını, hayal güçlerini ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek için TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması düzenliyor.
Hepsiburada, "Hepsiburada Tech Academy" programıyla 42 Türkiye (42 in Türkiye) öğrencilerine iş hayatı deneyimi yaşatacak. Okulun İstanbul ve Kocaeli'deki kampüslerinde gerçekleştirilecek 8 modülden oluşan eğitim ile Hepsiburada’nın uzman teknoloji kadrosu, teknoloji alanındaki farklı çalışma konularını ve uygulamalarını ele alacak. Hepsiburada ve 42 Türkiye iş birliği kapsamında okulda 2 yıllık temel eğitimini tamamlayan öğrencilere de staj imkanı sunulacak.
Burdur’un ekoturizmden daha fazla pay alması hedefiyle Burdur Gölü ile Salda Gölü arasında gül kokulu bir projeye imza atıldı. Valiliğin koordinesinde yürütülecek proje, İlyas Köyü’nden Salda Gölü’ne kadar 82 kilometrelik alandaki 12 köyü kapsayacak. Eko turizmle insanları bölgeye çekecek olan proje, şehre katma değer sağlayacak. Turizmi çeşitlendirmede önemli bir adım olacak projeyi genişleterek devam ettirmek istediklerini vurgulayan Vali Türker Öksüz, herkesi doğal güzelliği, kokusu ve görüntüsü ile bu muhteşem atmosferi görmeye davet etti.
Bilişim Vadisi ve Türkiye Açık Kaynak Platformu yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması için başvurular başladı. Türkçe doğal dil işleme konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmada katılımcılardan veri üretme, açık kaynak araçları kullanma, veri saatleri geliştirme ve işaretsiz verileri işaretli hale getirme gibi konularda çalışmalar yapması bekleniyor.
İzmir Ticaret Odası; 139 yıllık tarihi, yaklaşık 100 bin üyesi, 80 meslek komitesi ile İzmir’in ticaret hayatına yön veren önemli kurumların başında geliyor...
İzmir Ticaret Odası; 139 yıllık tarihi, yaklaşık 100 bin üyesi, 80 meslek komitesi ile İzmir’in ticaret hayatına yön veren önemli kurumların başında geliyor.
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Bilişim Vadisi, BMC ve TÜBİTAK yürütücülüğünde geleceğin otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi için düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması için başvurular başladı. Başvuru için son tarih 20 Şubat 2024.
TOGG'un sedan modeli ne zaman satışa çıkacak? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un sedan modelinin piyasaya çıkacağı tarih ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.