Son dakika burun tıkanıklığı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan burun tıkanıklığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan burun tıkanıklığı haber sayfamızda...
Burun tıkanıklığı, özellikle soğuk algınlıkları, alerjiler ya da enfeksiyonlar nedeniyle sıkça karşılaşılan bir sağlık sorunu. İnsanlar bu durumu rahatlatmak için çeşitli burun spreyleri, damlalar ve diğer temizleyicileri kullanmaya çalışıyor. Ancak günümüzde, tıkanıklığı hızlı bir şekilde açan ve burnu anında temizleyen ürünler, temizleyicileri adeta çöpe attırıyor. İşte doğal yöntemler!
Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Fatih Fidan, sinüzitin her yaştan insanı etkileyebildiğini, tedavi edilmediği takdirde göz, mide, beyin gibi birçok organı olumsuz etkileyebileceğini söyledi
Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Fatih Fidan, sinüzitin her yaştan insanı etkileyebildiğini, tedavi edilmediği takdirde göz, mide, beyin gibi birçok organı olumsuz etkileyebileceğini söyledi.�
Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Esra Çifçi Özkan, çocukluk dönemindeki parmak emme, dudak ısırma, diş gıcırdatma ve tırnak yeme gibi kötü alışkanlıkların ihmal edildiği takdirde diş ve çene bozukluklarına yol açtığını söyledi. Özkan, “Emzik ve parmak emme, çocuklar uzun süre emzik kullanmaya devam eder ya da parmak emerlerse, dişlerin düzgün sıralanmasını engelleyebilir ve çene gelişimini olumsuz etkişler” dedi.
Kış aylarında diğer mevsimlere göre çok daha sık karşılaştığımız grip, nezle veya farenjit gibi hastalıklar orta kulak enfeksiyonuna zemin hazırlayabiliyor. Bu durumdan ise en fazla çocuklar etkileniyor. Enfeksiyonların çoğu önemli bir soruna neden olmazken ilerlemesi durumunda ise bazen sonu yüz felci hatta kalıcı işitme kaybına dahi varabilen birtakım ciddi sorunlara kapı aralayabiliyor.
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Uzmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, metapnömovirüsün (HMPV) risk gruplarını etkileyebilen enfeksiyon olması sebebiyle, diğer solunum yolu hastalıklarından daha fazla bronşit veya zatürreye dönüşebileceği uyarısında bulundu.
Burun akıntısı, ses kısıklığı, öksürük, yüksek ateş, halsizlik ve yaygın kas ağrıları ile kendini belli eden üst solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığı özellikle kış aylarında artış gösteriyor. Çocukların bağışıklık sisteminin gelişmesi için bu dönem kaçınılmaz olduğunu ve sık hastalanmalarını önlemek için beslenme, hijyen kuralları ve aşılamaya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Çenesiz, çocuklarda sık görülen solunum yolu enfeksiyonlarını ve bu enfeksiyonların sıklığını azaltmak için yapılması gerekenleri anlattı.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, solunum yolu enfeksiyonlarının en sık görüldüğü kış aylarında, zatürre hastalığının grip ya da soğuk algınlığıyla karıştırılabileceğini ancak bazı kritik belirtilerin ayırt edici olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu. Özlü, "Şu sıralar pek çok hasta zatürreyi fark edemiyor ve teşhiste geç kalıyor. Oysa zatürrede erken tanı çok önemli. Hekimin, 4 saat içinde doğru tedaviye başlaması, zatürreye bağlı ölümleri anlamlı şekilde azaltıyor" dedi.
Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Özkaya, son günlerde Çin'de hızla artan HMPV virüsüne yönelik uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Özkaya, virüsün özellikle kış sonu ve ilkbahar aylarında solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Mevsimsel dağılımı tam olarak bilinmeyen HMPV, daha çok 2 yaşından küçük çocuklarda ciddi enfeksiyonlara yol açıyor. Astımla da karışabilen akut bronşiyolit gibi tablolara neden olabiliyor" dedi.
Hepimiz zaman zaman tıkanıklık ve sıkıntı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Özellikle sinüs tıkanıklığı, burun tıkanıklığı ya da balgam problemleri yaşam kalitemizi olumsuz etkileyebilir. Peki, tıkalı broşlara ne iyi gelir? Tıkalı broşlar nasıl açılır?
Burun tıkanıklığı can sıkıcı olabilir. Ancak bazı doğal yöntemlerle hızla rahatlama sağlanabilir. Bu yöntemler, solunum yollarını hızla açar ve 5 dakika içinde tıkanıklığı geçirir. Aynı zamanda antiseptik özellikleriyle enfeksiyonları engeller, temiz hava almanızı sağlar ve sizi rahatlatır. Peki, burun tıkanıklığını geçiren yöntemler nelerdir?
Son bir iki ayda enfeksiyon vakalarında belirgin bir artış gözlemleniyor. Başvuruların çoğunda kas ve eklem ağrıları, burun ve geniz akıntısı ile burun tıkanıklığı gibi şikayetler ön planda. Bu belirtiler, yaygınlaşan enfeksiyonların erken işaretleri olabilir, bu yüzden dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. İşte tüm detaylar!
Çocuklarda alerjik hastalıklar, ebeveynlerin sıkça karşılaştığı sağlık sorunları arasında yer alıyor. Alerji testleri, alerjik hastalıkların tanısında önemli bir araç ancak bu testlerin ne zaman yapılması gerektiği konusunda dikkatli olunmak gerekiyor.
Geniz akıntısı, burun yoluyla gelen mukusun boğaza doğru sızması sonucu oluşan bir durumdur. Çoğunlukla soğuk algınlığı, grip, alerjiler veya sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilişkilidir. Bu durum, kişinin boğazında tıkanıklık hissine, sürekli öksürüğe, genizde rahatsızlık yaratacak şekilde sümkürme ihtiyacına neden olabilir. Geniz akıntısı, ayrıca burun tıkanıklığı, baş ağrısı ve halsizlik gibi belirtilerle de kendini gösterebilir. Yeni virüsün de belirtileri arasında yer alan geniz akıntısının ilerlemesi ise çok daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Peki, geniz akıntısı nasıl durdurulur, tehlikeleri nelerdir? Prof. Dr. Tolga Kandoğan konu hakkındaki tüm detayları Posta.com.tr okurlarına açıkladı. İşte detaylar…
Mevsimsel geçişlerde Respiratuvar Sinsityal Virüs (RSV) özellikle bebekler ve çocuklar için önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Konu hakkında bilgiler paylaşan Prof. Dr. Dilek Yılmaz, “RSV, dünya genelinde bebeklerde ve erken çocukluk döneminde alt solunum yolu enfeksiyonlarının en önemli nedenleri arasında geliyor. Genellikle hafif geçirilen soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olsa da aynı zamanda akciğerleri etkileyip alt solunum yolu enfeksiyonlarına (zatürre ve bronşiolit) yol açabiliyor” dedi.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akif Somdaş, küçük çocukların elini kulağına götürmesine ebeveynlerin dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek, “Çocuklarda görülen, orta kulakta sıvı toplanmasıyla ortaya çıkan, ‘kulak nezlesi’ olarak bilinen efüzyonlu otit, ileride işitme ve konuşma kaybına sebep olabilir” dedi.
Kış aylarında sıkça karşılaşılan sağlık sorunlarından biride soğuk algınlığıdır. Rahatsızlık verici bu durum, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük ve boğazda yanma gibi belirtiler, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısının yaygın etkileridir. Genellikle viral enfeksiyonlardan kaynaklanan bu sorunlar, bağışıklık sistemini zorlayabilir. Peki soğuk algınlığı nedir? Bu macunun faydaları nelerdir? Nasıl hazırlanır?
Mikrobiyolog Dr. Öğretim Üyesi İpek Ada Alver, 0-5 yaş arasındaki çocukların en sıklıkla kalabalık ortamlarda bulunduklarını ve bu ortamların başında kreşlerin geldiğini hatırlatarak, ebeveynlere ve kreş ile anaokulu yöneticilerine kreş salgınları kapıda uyarısında bulundu.
Burun tıkanıklığını hafifletmek için doğanın sunduğu yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Doğal çözümler, solunum yollarını rahatlatıp tıkanıklığı gidermede etkili olabilir. Basit bir hazırlık veya uygulama ile sinüslerinizi rahatlatabilir, nefes almayı kolaylaştırabilirsiniz. Peki, burun tıkanıklığını gidermek için hangi yöntemler uygulanabilir?
Havaların soğuması ile kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen süre artıyor. Kapalı mekanlarda geçirilen süre arttıkça, virüslerin ve diğer bulaşıcı enfeksiyonların yayılmasının da arttığına dikkat çeken Medicana Sağlık Grubu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları hekimlerinden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, çocuklarda sık görülen kış hastalıklarını ve bu hastalıklardan korunmanın yollarını açıkladı.
Havaların soğuması ile kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen süre artıyor. Kapalı mekanlarda geçirilen süre arttıkça, virüslerin ve diğer bulaşıcı enfeksiyonların yayılmasının da arttığına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları hekimlerinden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, çocuklarda sık görülen kış hastalıklarını ve bu hastalıklardan korunmanın yollarını açıkladı.
Kekik, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan aromatik bir bitkidir, ancak yalnızca lezzet verici özelliğiyle değil, sağlık üzerinde de birçok olumlu etkisiyle dikkat çeker. Origanum vulgare türünden elde edilen kekik, içerdiği uçucu yağlar, antioksidanlar, vitaminler ve minerallerle pek çok sağlık yararı sağlar. Kekik, asırlardır geleneksel tıpta kullanılan ve doğal bir tedavi aracı olarak kabul edilen bir bitkidir. İşte kekik ve sağlığa olan faydaları...
Bebeklerde ağız kuruluğu, genellikle su dengesinin bozulması, beslenme alışkanlıkları ya da bazı sağlık problemleri nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Yeni doğan bebeklerin vücutları, sıvı dengesini henüz tam olarak düzenleyemez ve bu, ağız kuruluğuna neden olabilecek bir risk faktörü oluşturabilir. Peki, bebeklerde ağız kuruluğu neden olur?
Güneşli havaların azalarak gökyüzünün gri tonlara bürünmesi, git gide uzayan geceler, kısalan gündüzler ve havaların serinleyerek yağışların başlaması ile beraber sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde birçok insan bahar yorgunluğundan muzdarip olduğunu düşünüyor. Ancak bazen kimi hastalıklar bahar yorgunluğu ile karıştırılabiliyor. Bu konuda açıklama yapan Doç. Dr. Aktaş, bahar yorgunluğu ile karıştırılan hastalıkları şöyle açıkladı: