Bazı gıdaları doğru muhafaza etmemek ya da son kullanma süresini geçirmek, zamanla küflenmesine neden olabiliyor. Bazen az miktardaki küfün zararlı olmayacağı düşünüldüğünden bazen de ev ekonomisinin korunması amacıyla küflenen kısım gıdadan uzaklaştırılarak tüketilmeye devam ediliyor. Bu şekilde tüketmenin zararlı olmadığı düşünülse de aslında gerçek tam olarak böyle değil.
Küflenen ekmeğin tüketilmesi, sağlık açısından çeşitli risklere neden olabilir. Uzman Diyetisyen Pınar Demirkaya; küfün, mantar türlerinden biri olduğunu ve küflenmiş yiyeceklerin tüketilmesinin mykotoksin adı verilen zararlı maddelerin vücuda alınmasına neden olabildiği söyledi. Uzman Diyetisyen Pınar Demirkaya, küflenen ekmeğin zararlarını şu şekilde sıraladı.
Hem kahvaltı hem akşam yemeklerinin olmazsa olmaz besinlerinden ekmek, içerdiği karbonhidrat oranıyla her ne kadar uzmanlar tarafından önerilmese de, birçok kişi ekmek yemeden doymadığı için bu besinden vazgeçemiyor. Ancak ekmeğin, yeterince uzun süre saklanamaması ve hemen küf tutması, zaman zaman israfa neden olabiliyor. İşte ekmeğin küflenmesini önleyen o ipucu: