Son dakika eyt düzenlemesi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan eyt düzenlemesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan eyt düzenlemesi haber sayfamızda...
Antalya’da yaşayan aşçı Taner Baysal'ın (46), EYT düzenlemesiyle emekli olduktan 9 ay sonra emekliliği iptal edildi. 27 yıl öncesinden borcu olduğu söylenen Baysal, ödeme yapıp tekrar başvurarak emekli oldu. Baysal’dan 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da tahsil edileceği bildirildi.
Emeklilere 200 metrekareden küçük tek konut için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Peki emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak? İşte merak edilen detaylar...
Emeklilere 200 metrekareden küçük tek konut için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Peki emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak? İşte merak edilen detaylar...
EYT düzenlemesi 3 Mart’ta yürürlüğe girmişti. Bu tarihten itibaren EYT’liler SGK’ya başvurularını yaptı. Şu ana kadar 2.2 milyon kişi başvuru gerçekleştirdi. Mükerrer başvurular çıkınca bu rakam 2 milyon olarak tespit edildi. 1.9 milyon kişinin emeklilik işlemi gerçekleşti. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yıl sonuna kalmadan EYT’lilerin tamamına maaşlarının bağlanacağını açıkladı. Primini ve sigortalılık şartını tamamlayanlar da emeklilik başvurusu yapmaya devam ediyor. Her yıl on binlerce kişinin emeklilik işlemi yapılıyor.
SORU: 42 yaşındayım. 20 Mart 1997’de sigorta girişim var. Doğum borçlanması yaparak 25 yılı doldurdum. 4300 gün primim var. Yaş beklemeden erken emeklilik uygulaması olursa, bundan yararlanabilir miyim? kMeryem KARADEMİR CEVAP: İlk girişte adınıza kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına (malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına) prim ödemesi varsa, emeklilik için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. EYT kapsamında olduğunuzdan emekli olurken yaş aranmayacak. 1600 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5900 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Ayrıca 3600 günden fazla priminiz olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 58 yaşınızı doldurunca da emekli olabilirsiniz.
Emeklilere 200 metrekareden küçük tek konut için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak? Uygulama ne zaman başlıyor?
EYT düzenlemesi hayata geçti. Prim eksiği olanlar doğum, askerlik ve yurt dışı borçlanmasıyla eksik günlerini tamamlayabilecek. POSTA yazarı Ekrem Sarısu emeklilikle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Staj sonrasındaki doğum borçlanılabilir mi, Doğum borçlanması sigorta başlangıcını öne çeker mi? gibi sorulara yanıt verdi.
EYT düzenlemesi sonrasında emeklilikle ilgili merak edilen konular her geçem gün artıyor. POSTA yazarı Ekrem Sarısu, "Hastalıklarımdan dolayı erken emekli olabilir miyim?, 3600 günle emekli olabilir miyim?, Aylığım ne zaman bağlanır? gibi soruların cevaplarını okuyucularımız için yanıtladı.
Kiracı ve ev sahipleri için kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulaması 2 Temmuz 2023 itibarıyla son bulacak. Peki o tarih itibarıyla süreç nasıl işleyecek? İstanbul'daki kira artış oranı hangi seviyede? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’lilerin ilk maaşını ne zaman alacağını açıkladı. Bakan Bilgin, “Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Maaş, hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde yatacak. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak” dedi. Bilgin ayrıca “Asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi temmuzda yaparız” diye konuştu.
EYT staj mağdurları olarak adlandırılan kesimin ‘Staj sigortası başlangıç sayılacak mı?’ araştırmaları yoğun şekilde devam ediyor. EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından yaklaşık 2 milyon çalışan başvuruda bulunmuş, ilk maaşların ise nisan ayında alınabileceği belirtilmişti. Staj sigortası olan yüz binlerce kişi ise düzenlemeden yararlanamadı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda EYT düzenlemesi kapsamında ek bir madde ile Bağ-kur’lu esnafın ve staj mağdurlarının EYT’den faydalandırılması gerektiğini söyledi…
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesi kapsamında TBMM tatile girmeden ek bir madde ile Bağ-kur’lu esnafın ve staj mağdurlarının EYT’den faydalandırılması gerektiğini söyledi.
Geçen hafta Ankara'da bir araya gelen staj sigortası mağdurları, seslerini duyurmak için bu kez de Sakarya'da toplanarak basın açıklaması yaptı. Mağdurlar, staj ve çıraklık sürelerinin sigorta başlangıcı sayılarak EYT'ye dahil edilmesini istedi.
EYT kapsamında emekliliğe hak kazananların bir kısmı emeklilik sonrası çalışmaya devam etmeyi tercih ederken, bir kısmı ise gerçek bir emeklilik hayatına geçişi seçecek. Sonuç itibarıyla bu durum iş dünyasını da derinden etkileyecek. Hem işverenlerin hem de çalışanların kafasında birçok soru işareti var. Bu noktada hak kaybı oluşmaması için neler yapılması gerektiğini, işçi-işveren anlaşmazlığının çözümünde rol oynayan arabuluculuğun ne gibi faydalar sağladığını işin uzmanıyla konuştuk.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT başvurularını tamamlayan emeklilerin gündeminde şimdi EYT başvuru sonuçları yer alıyor. Bilindiği üzere; EYT düzenlemesi ile birlikte 2 milyondan fazla vatandaşa emeklilik hakkı tanınmış olup başvuru işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu SGK şubelerinden ve e-Devlet ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki; 2023 EYT Emeklilik başvuru sonuçları açıklandı mı? İşte tüm bilgiler.
23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının EYT'li sayılmadığına ilişkin iddialara SGK'den açıklama geldi.
EYT yasasıyla 8 Eylül 1999’dan önce sigorta girişi olanda emeklilik için yaş şartı aranmıyor. Ancak sigorta başlangıcına göre 5000-5975 gün arasında kademeli prim var. Bu süreleri tamamlayamayanlar için farklı alternatifler var. İşte eksik prime çare olan formüller ve maliyetleri…
EYT Emekli maaşı sorgulama işlemleri Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte araştırılan konulardan bir tanesi oluyor. Milyonlarca vatandaş “Emekli maaş hesaplama nasıl yapılır? Ne kadar emekli maaşı alırım?” sorularına yanıt ararken EYT düzenlemesi kapsamında ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkı elde edeceği biliniyor. Peki; 2023 SGK 4A, 4B, 4C Emekli maaşı nasıl ve nereden hesaplanır? İşte Emekli maaşı hesaplama robotu…
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında ancak yeterli prim ve süreye sahip olmayanlar koşulları yerine getirdikleri tarih itibarıyla başvuru yapabilecek. SGK işe giriş-çıkış genelgesiyle emekli olanların hak kaybı yaşamasının önüne geçti.
Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi ile 2 bin liraya kadar olan vergi borçları silinecek ve daha yüksek tutarlı borçlara ise 48 aya kadar taksitlendirme imkanı sağlanacak.