Sabah kahvaltıları, özellikle de hafta sonuysa keyifli geçsin isteriz. Bu yüzden de en lezzetli alternatiflere soframızda yer veririz. Peynirler, zeytinler, reçeller, yumurta derken liste uzayıp gidiyor. Sofranın baş köşesinde ise bol tereyağında yapılmış pastırmalı sucuk bulunuyor. Damakta iz bırakan bu lezzet, aslında mutfağınıza bile sokmamanız gereken gıdaların başında yer alıyor. Peki, neden pastırma yumurtayla birlikte tüketilmemeli?
Her yıl dünyada yaklaşık 20 milyon, Türkiye'de ise 200 binden fazla kişi; insan sağlığı için en korkunç olasılıkların başında gelen kanser hastalığına yakalanıyor. Bilim insanları; meme, prostat, akciğer, böbrek gibi pek çok farklı versiyonu bulunan kanseri önlemek için çeşitli araştırmalar yapmaya devam ederken, yakın zamanda yapılan bir çalışma, insan vücudunda 'gereksiz' olduğu düşünülen timüs bezinin, kanser olasılığını azalttığını ortaya koydu. Bulgulara göre timüs bezi alınmış bir yetişkinin, kansere yakalanma riski tam 2 kat daha fazla. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Pelin Uysal, kanser ve timüs bezi arasındaki ilişki hakkında posta.com.tr okuyucularına konuştu.