Son dakika kestane haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kestane gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kestane haber sayfamızda...
uzursuz bacak sendromunun nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, "Esas neden beyindeki dopamin dengesizliğidir. Bu durum beyinden kas hareketlerini kontrol edecek mesajların gönderilememesine yol açar. 40 yaş öncesi hastalarda görülen huzursuz bacak sendromu genelde genetiktir. Fakat her yaşta başlayabilir ve yaşla birlikte kötüleşme eğilimindedir" dedi.
Huzursuz bacak sendromunun nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, "Esas neden beyindeki dopamin dengesizliğidir. Bu durum beyinden kas hareketlerini kontrol edecek mesajların gönderilememesine yol açar. 40 yaş öncesi hastalarda görülen huzursuz bacak sendromu genelde genetiktir. Fakat her yaşta başlayabilir ve yaşla birlikte kötüleşme eğilimindedir" dedi.
Doğal besinlerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini konuştuğumuzda, bu besinlerden birinin içerdiği vitamin ve minerallerle vücudumuza sunduğu faydalar gerçekten göz ardı edilemez. Hem lezzetiyle hem de sağlık desteğiyle dikkat çeken bu mucizevi madde, antibakteriyel özellikleri, antioksidan kapasitesi ve kalp sağlığından sindirim sistemine kadar birçok alanda fayda sağlıyor. Peki, bu doğal ürünü nasıl en verimli şekilde kullanabilirsiniz? İşte sunduğu sağlık yararları!
Osmanlı İmparatorluğu'nun mutfağı, dünyanın dört bir yanından gelen lezzetleri birleştirerek zengin bir tat çeşitliliği oluşturmuştur. Yüzyıllar boyunca sofraları süsleyen, şimdi ise geleneksel tatlardan biri haline gelen kestane marmelatı, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydaları ile günümüze kadar ulaşmıştır. Peki, kestane marmelatının faydaları nelerdir? Kestane marmelatı neye iyi gelir?
Doğada yetişen bir besin var ki, kestanenin tahtını adeta sallıyor. Hem sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor hem de popülerliğini hızla artırıyor. Bu besin, kalp sağlığından sindirime kadar pek çok alanda olumlu etkiler sağlıyor ve kestane gibi geleneksel atıştırmalıkların yerini almayı hedefliyor. Peki, bu besin nedir? Sağlığa faydaları nelerdir?
Osmanlı İmparatorluğu'nun mutfağı, dünyanın dört bir yanından gelen lezzetleri birleştirerek zengin bir tat çeşitliliği oluşturmuştur. Yüzyıllar boyunca sofraları süsleyen, şimdi ise geleneksel tatlardan biri haline gelen kestane marmelatı, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydaları ile günümüze kadar ulaşmıştır. Peki, kestane marmelatının faydaları nelerdir? Kestane marmelatı neye iyi gelir?
Osmanlı İmparatorluğu'nun mutfağı, dünyanın dört bir yanından gelen lezzetleri birleştirerek zengin bir tat çeşitliliği oluşturmuştur. Yüzyıllar boyunca sofraları süsleyen, şimdi ise geleneksel tatlardan biri haline gelen kestane marmelatı, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydaları ile günümüze kadar ulaşmıştır. Peki, kestane marmelatının faydaları nelerdir? Kestane marmelatı neye iyi gelir?
Kestane, özellikle kış aylarının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridir. Sıcacık ve kokusuyla soğuk günlerde içimizi ısıtan kestanenin nasıl yapıldığını ve pişirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyorsanız, işte size birkaç ipucu.
Kestaneyi severek yediğinizde kabuğunun çöpe gitmesine izin vermeyin! Bu basit ama etkili parça, aslında düşündüğünüzden çok daha fazlasını sunuyor. Kabuğun gücünden haberdar olsanız bir dahaki sefere onu nasıl değerlendireceğinizi düşüneceksiniz. Kestane kabuğunun potansiyeli, size alışkanlıklarınızı gözden geçirtmeye yetecek!
Doğada yetişen bir besin var ki, kestanenin tahtını adeta sallıyor. Hem sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor hem de popülerliğini hızla artırıyor. Bu besin, kalp sağlığından sindirime kadar pek çok alanda olumlu etkiler sağlıyor ve kestane gibi geleneksel atıştırmalıkların yerini almayı hedefliyor. Peki, bu besin nedir? Sağlığa faydaları nelerdir?
Perşembe; Doğu Karadeniz’in kapısı konumundaki Ordu’nun doğa güzellikleri, mavi ve yeşilin kucaklaştığı kıyıları, hemen kıyı şeridinden başlayan dağlarıyla cenneti andırıyor...
Kışın en sevilen besinler arasında kestane yer alıyor. Bu besin her ne kadar güzel olsa da doğru şekilde yapılmadığında istenen lezzeti vermeyebiliyor. Birkaç tüyo var ki kestanenin lezzetini kat be kat artırıyor, çıtır çıtır olmasını sağlıyor. İşte o tüyo...
Kışın en sevilen besinler arasında kestane yer alıyor. Bu besin her ne kadar güzel olsa da doğru şekilde yapılmadığında istenen lezzeti vermeyebiliyor. Birkaç tüyo var ki kestanenin lezzetini kat be kat artırıyor, çıtır çıtır olmasını sağlıyor. İşte o tüyo...
Kestane, özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kestane kebabı ya da haşlama kestane gibi farklı pişirme yöntemleriyle sofralarımıza gelen bu eşsiz tat, doğru şekilde pişirildiğinde hem lezzetli hem de sağlıklıdır. Kestanenin lezzetini artırmanın yolu ise yalnızca doğru pişirme tekniklerinden geçiyor. Peki, kestane nasıl pişirilir? İşte kestane pişirmenin püf noktaları...
Osmanlı İmparatorluğu'nun mutfağı, dünyanın dört bir yanından gelen lezzetleri birleştirerek zengin bir tat çeşitliliği oluşturmuştur. Yüzyıllar boyunca sofraları süsleyen, şimdi ise geleneksel tatlardan biri haline gelen kestane marmelatı, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydaları ile günümüze kadar ulaşmıştır. Peki, kestane marmelatının faydaları nelerdir? Kestane marmelatı neye iyi gelir?
Bursa denilince akla ilk gelen tatlardan biri, ünlü kestane şekeri olur. 40 yıldır bu lezzeti ustalıkla hazırlayan Bursalı kestane şekercilerinin tarifleri, sadece şehirde değil, ülke çapında ün salmış durumdadır. Kestane şekeri, özellikle kış aylarının vazgeçilmezi olmanın yanı sıra, tatlı krizlerinin en tatlı çözümlerinden biridir. Peki, kestane şekerinin püf noktaları nelerdir? Kestane şekeri neye iyi gelir? Evde kestane şekeri nasıl yapılır?
Erzincan’da kış aylarında kestaneciler, soğuk havaya rağmen ocaklarını yakarak kestane satışlarını sürdürüyor. Caddelerde dolaşanlar, o sıcak ve mis gibi kestane kokusuyla karşılaşıyor. Kışın vazgeçilmezi haline gelen kestane, Erzincan’da hem ısınmak hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenek sunuyor. Üstelik sağlığa da oldukça faydalı!
Kış aylarının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri olan kestane, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla bilinir. Dışarıda soğuk havaların etkisiyle kestane satan tezgahlar çoğalırken, evde kestane yapmak da hem ekonomik hem de keyifli bir alternatif haline gelir. Ancak, kestane pişirmenin incelikleri vardır; özellikle kabuklarının kolayca soyulması, bu lezzetli atıştırmalığın en büyük zorluklarından biridir. İşte 40 yıllık bir kestaneci ustasından öğrendiğimiz, kabuklarının anında soyulmasını sağlayan kestane tarifi! Peki, kestane nasıl yapılır? Kestane yapmanın püf noktaları nelerdir?
Bolu'da kış mevsiminin vazgeçilmez ürünlerinden olan kestane, bu yıl 100-300 TL arasında değişen fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı. Ancak yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşların kestaneye olan ilgisi azaldı.
Kestane, kayıngiller familyasından gelen ve özellikle sonbahar ile kış aylarında tercih edilen besleyici bir meyvedir. Düşük yağ oranı, yüksek lif içeriği ve kompleks karbonhidratları sayesinde enerji verir, sindirim sistemini destekler ve bağışıklık güçlendirici özellikler taşır. Glütensiz yapısıyla çölyak hastalarının tüketimine uygundur. Zengin potasyum içeriğiyle kalp sağlığını desteklerken, C vitamini sayesinde cilt sağlığına katkı sağlar.
Kış aylarının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri olan kestane, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla bilinir. Dışarıda soğuk havaların etkisiyle kestane satan tezgahlar çoğalırken, evde kestane yapmak da hem ekonomik hem de keyifli bir alternatif haline gelir. Ancak, kestane pişirmenin incelikleri vardır; özellikle kabuklarının kolayca soyulması, bu lezzetli atıştırmalığın en büyük zorluklarından biridir. İşte 40 yıllık bir kestaneci ustasından öğrendiğimiz, kabuklarının anında soyulmasını sağlayan kestane tarifi! Peki, kestane nasıl yapılır? Kestane yapmanın püf noktaları nelerdir?
Tarihçi Reşad Ekrem Koçu, ‘Tarihimizde Garip Vakalar’ adlı kitabında “III. Murad’ın muhtelif cariyelerden, oğlan ve kız yüz iki çocuğu oldu. Ölümünde bunlardan yirmi erkek evladı hayattaydı. En büyük şehzade Mehmed, padişah oldu ve padişah olur olmaz, öbür on dokuz kardeşini idam ettirdi. Bunlardan Mustafa ve Bayezid 17-18 yaşlarında, Osman ve Abdullah 13-15 yaşlarında, geri kalan on beşi de henüz meme çocuğuydular, analarının bağrından feryat figan içinde alınarak cellada verildiler. Bu vakalar, Osmanlı Hanedanı tarihinin en korkunç cinayetlerindendir” diyor…