Bazı gıdaları doğru muhafaza etmemek ya da son kullanma süresini geçirmek, zamanla küflenmesine neden olabiliyor. Bazen az miktardaki küfün zararlı olmayacağı düşünüldüğünden bazen de ev ekonomisinin korunması amacıyla küflenen kısım gıdadan uzaklaştırılarak tüketilmeye devam ediliyor. Bu şekilde tüketmenin zararlı olmadığı düşünülse de aslında gerçek tam olarak böyle değil.
Bazı küfler sağlığınız için zararlı olabilecek mikotoksinler ürettiğinden küflü gıdaları tüketmek tehlikeli olabilir. Genellikle küflü gıdaları temizlemeye ve tüketmeye çalışmak yerine atılması tavsiye edilir. Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, küflü gıdaların neden çöpe atılması gerektiğini posta.com.tr okuyucularına anlattı.